Pastaneden çıkmış gibi, kıyır kıyır kurabiye tarifi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Fındık ve şeker karışımı hazırlanır. Hamur 5 dakika dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve önce yumurta akına, sonra fındıklı şekerli karışıma batırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeler dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz pembe renk alana kadar pişirilir. Kurabiyenin lezzetli olması için tereyağının oda sıcaklığında olması, un ilavesinin az az yapılması, fırının önceden ısıtılması ve kurabiyelerin çok kızarmaması önemlidir.
KIYIR KIYIR KURABİYE TARİFİ
Bu tarif çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak! Kıyır kıyır kurabiye yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 250 gram tereyağı, 2 çay bardağı pudra şekeri, 1 tane yumurta sarısı, 1 paket kabartma tozu, alabildiği kadar un. Üstü için ise yumurta akı, iri dövülmüş fındık ve toz şeker karışımı. İlk olarak oda sıcaklığındaki tereyağ ve bütün malzeme bir kaba alınır. Az az un ilavesi yapılır ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulur.Fındık ve şeker karışımı hazırlanır. Hamur 5 dakika dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve önce yumurta akına, sonra fındıklı şekerli karışıma batırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeler dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında biraz pembe renk alana kadar pişirilir. Kurabiyenin lezzetli olması için tereyağının oda sıcaklığında olması, un ilavesinin az az yapılması, fırının önceden ısıtılması ve kurabiyelerin çok kızarmaması önemlidir.