Sumak, yüksek C, B6, B1 ve B2 vitaminlerinin yanı sıra potasyum, demir ve kalsiyum içeren bir baharat olarak biliniyor. Yüzyıllardır sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak alternatif tıpta yer alıyor.
Yoğurtla Birleştiğinde Sindirimi Kolaylaştırıyor
Özellikle padişahların şifalı baharatı olarak anılan sumak, sağlıklı beslenmenin temel bileşenlerinden biri olarak biliniyor. Yoğurtla birleştiğinde, bu ikili hem lezzetli bir atıştırmalık hem de sağlık açısından birçok fayda sunan doğal bir karışım haline geliyor.
Sumaklı yoğurt, sindirim sağlığını destekleyici özellikleri ile biliniyor. Lif açısından zengin olan sumak, bağırsak hareketlerini artırarak sindirim sistemi sağlığını iyileştiriyor ve kabızlık riskini azaltıyor. Aynı zamanda sindirim enzimlerinin salınımını artırarak sindirim sürecini hızlandırıyor. Bu özellikleri sayesinde de sumaklı yoğurt, sağlıklı sindirim için doğal bir destek sağlıyor.
Damar Tıkanıklığını, Kalp Sağlığını Düzenliyor
Sumak bunların yanı sıra antioksidan özellikleri ile de dikkat çekiyor ve yoğurtla birleştiğinde kalp sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Uzmanlar, sumaklı yoğurdun kalbi 10 yaş daha gençleştirdiğini belirtiyor. Hazırlanan karışım, damar tıkanıklığını önleyerek kalp sağlığını güçlendiriyor. Bunlarla beraber sumak, anti-inflamatuar etkileri sayesinde vücuttaki iltihaplanmayı azaltır ve mikropları uzaklaştırıyor. Kolesterol seviyelerini dengeleyen sumak, yoğurtla birlikte metabolizmayı hızlandırır ve kilo verme sürecini destekliyor. Bu da sumaklı yoğurdu sağlıklı yaşamı benimseyenlerin favori atıştırmalıklarından biri yapıyor. Yine beraberinde sumaklı yoğurt, hücresel hasarı önler ve yaşlanma sürecini yavaşlatarak kronik hastalıkların riskini de azaltıyor.