Bu eşsiz tat, ev konforunda hızlıca yapılabilir ve ailenize ya da dostlarınıza keyifle ikram edilebilir. İşte, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Gaziantep tarzı Arap tava tarifimiz:
Gerekli Malzemeler
- 5 tane orta büyüklükte patates
- 2 tane soğan
- 3 tane domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 400 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber, pul biber, tuz (arzuya göre ayarlanabilir)
Antep Usulü Arap Tava Nasıl Yapılır
- Patatesleri kabuklarını soyarak küçük parçalar halinde doğrayın.
- Soğan ve biberleri aynı şekilde küp şeklinde kesin.
- Domates ve sarımsakları da minik küpler halinde ayırın.
- Kıymayı ve dilediğiniz baharatları ilave edin.
- Domates salçasını ve sıvı yağıda ekleyerek iyice karıştırın.
- Önceden ısıtılmış180°Cfırında yaklaşık25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan yemeği, yanında pilav ile servis ederek ana yemek olarak sunun.
- Yemeği sıcakken servis yapın.