Milföy Hamuruyla Baklava Tarifi
Malzemeler:
1 paket milföy hamuru Tereyağ veya sade yağ
2 su bardağı kadar iri çekilmiş Antep fıstığı Şerbet için;
3 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 3,4 damla limon
Hazırlanışı:
İlk önce şerbeti hazırlama için limon dışında şeker ve suyu bir tencereye alın ve ocağa koyun. Kaynayan şerbetin içerisine 3,4 damla limon sıkın, 6-7 dakika daha pişirin, ateşi kapatıp soğumaya bırakın. Pasta hamurunu tezgaha ya da açma cihazına yerleştirin ve tepsiye uyacak şekilde bir oklava kullanarak açın. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve içine açtığınız milföy hamurlarını yerleştirin. İri öğütülmüş antep fıstıklarını her yerine eşit şekilde dağıtın. Fıstıklara tereyağı serpin. Milföy hamurunu tekrar açın ve üstüne yerleştirin. Kareler halinde kesin ve tereyağıyla cömertçe yayın. Bitmiş baklavayı önceden ısıtılmış fırında 170 derecede altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğuyan şerbeti dökün. Şurubu çekmesi için dinlenmeye bırakın. Baklava şerbetini çektikten sonra servise hazırdır.