Kısırınızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız bu yöntemi mutlaka deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Tam ölçülü kısır yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 6 çay bardağı köftelik bulgur, 4 yemek kaşığı acı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 demet taze nane, 1 demet maydanoz, 1 demet taze soğan, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım su bardağını biraz daha geçecek ölçüde nar ekşisi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi. İlk olarak bulgur bir kabın içine koyulur ve üstüne salçalar eklenerek iyice yoğrulur. Daha sonra nar ekşisi eklenerek tekrar karıştırılır. Üstüne zeytinyağı eklenir ve yeşillikler ile baharatlar eklenerek son kez iyice yoğrulur. İsteğinize göre yanına marul koyarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
KISIRI DAHA LEZZETLİ YAPMA YÖNTEMLERİ
Çay saatlerinde ve sofralarda en çok sevilen lezzetlerden kısırın daha lezzetli olması için çok basit ipuçlarını bilmek yeterli oluyor. Kısır yaparken doğru malzeme kullanımı, doğru ölçü ve iyice karıştırmak önem taşır. Bulgurun mutlaka önceden ıslatılması gerekir. İyice yıkanan bulgurun üstüne sıcak su koyulur ve 15-20 dakika bekletilir. Malzemelerin doğru oranda kullanılması gerekir. Limon suyu ve nar ekşisi gibi lezzetleri ve baharatları da ölçülü şekilde koymalısınız.Tam ölçülü kısır yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 6 çay bardağı köftelik bulgur, 4 yemek kaşığı acı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 demet taze nane, 1 demet maydanoz, 1 demet taze soğan, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım su bardağını biraz daha geçecek ölçüde nar ekşisi, 1 çorba kaşığı elma sirkesi. İlk olarak bulgur bir kabın içine koyulur ve üstüne salçalar eklenerek iyice yoğrulur. Daha sonra nar ekşisi eklenerek tekrar karıştırılır. Üstüne zeytinyağı eklenir ve yeşillikler ile baharatlar eklenerek son kez iyice yoğrulur. İsteğinize göre yanına marul koyarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!