Yalancı İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz veya fındık içi Tarçın
Hazırlanışı:
İrmik ununu ve yağı kısık ateşte karıştırarak kavurun. Şekeri ekleyin ve karıştırın. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Koyulaşana kadar kaynatın. İsteğe göre ceviz veya fındık karıştırılabilir.Servis yaptığınız sırada üzerine tarçın serpin.
Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
1 litre süt Yarım su bardağı pirinç unu Yarım su bardağı nişasta 1 su bardağı toz şeker Vanilya Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Sütü, pirinç ununu, nişastayı, toz şekeri, vanilyayı bir tencerede birleştirin. Daha sonra bu karışımı orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Karışım istenilen kıvama ulaşınca ocaktan alın. Kaselere paylaştırın, hindistan ceviziyle süsleyin ve soğumaya bırakın.
Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı un 1 su bardağı süt Yarım su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 çorba kaşığı kakao 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet muz
Hazırlanışı:
Unu, sütü, şekeri, kabartma tozunu, kakaoyu, yağı karıştırın ve bir hamur elde edin. Hamuru, pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine dökün ve eşit şekilde yayın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Keki fırından ters çevirip pişirme kağıdından ayırın. Üzerine muz püresini yayıp yuvarlayın. Soğuduktan sonra dilimleyin ve keyfini çıkarın.