Muharrem İnce Menemen'de Memleket Partisi İlçe Binasını Açtı

15 Kasım 2021 - 14:26
TAKİP ETTAKİP ET

Muharrem İnce Menemen'de Memleket Partisi İlçe Binasını Açtı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Aliağa ve Menemen ilçe başkanlıklarının açılışını yapmak için İzmir’e geldi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Menemen ilçe binası önünde yaptığı konuşmada, CHP'li Menemen Belediyesi meclis üyeleri üzerinden Kılıçdaroğlu'na gönderme yaptı. Bizim partimizde genel başkanın keyfi üzerine Tahir Şahin Muharrem İnceyi destekledi onun için onu aday yapmayalım keyfiyeti olamaz. Ben bunlarla ilgilenmiyorum. Dürüst mü, başarılı mı, seçim kazanabilir mi ben buna bakarım. Sonra rezil olursun, bak rezil oldun. Belediye meclis üyelerini Menemenlilere seçtirmeyip Ankara’dan belirlersen, onlar seni burada rezil eder, rezil olursun. Menemenliler seçseydi rezil olmazdın dedi.

Bundan çok kısa bir süre önce elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması çağrısında bulunduğunu ifade eden İnce, “Teşekkür ederiz. Aklın yolu bir. ‘İşsizim’ diyen gençlere ‘çıkar telefonunu’ diyen dayılara sesleniyorum; hata yapıyorsunuz. Bu gidişatta ne yapılmalı? Bugün çözüm önerilerini söyleyeceğim, belki dinlerler. ‘Elektrik faturalarından TRT payını bu kara kıştan önce kaldırın’ dediğimde dinlediler. Şimdi pek çok önerimi sıralayacağım. Muhalefetten bunu kopya çekecek olan kişiyi biliyorum. İki gün sonra kopya çeker. Çeksin” dedi.
“Memleketin yararına olacak şeylerde kopya çekmek serbest” diyen İnce, önerilerini ise şu şekilde sıraladı: “Öncelikle KDV’yi 18’den 15’e düşürün. Temel gıdalarda KDV’yi sıfırlayın. ÖTV’yi yeniden sıfırlayın. Vatandaşlık maaşını derhal işleme sokun. Öğretmen atamalarını derhal yapın. Tüm öğrencilerin, internet, bilgisayar, telefon alımlarında Özel İletişim Vergisini kaldırın. Tarladaki dolaylı vergileri bu kara kış için kaldırın” diye konuştu.

Menemen’deki gibi rezil olmazsın.
İlk seçimde hem iktidarı, hem muhalefeti toptan gönderip bir ilk yaratacaklarını dile getiren İnce “Bu düzen bir yalan, talan, dolan, iban düzenidir. Bu düzenleri yıkacağız. Bu yüzden yepyeni bir parti kurduk. Bizim partimizde genel başkanın keyfi üzerine Tahir Şahin, Muharrem İnceyi destekledi onun için onu aday yapmayalım keyfiyeti olamaz. Kimi desteklerse desteklesin. İster beni ister başkasını desteklesin. Ben bunlarla ilgilenmiyorum. Dürüst mü, başarılı mı, seçim kazanabilir mi ben buna bakarım. Sonra rezil olursun, bak rezil oldun. Belediye meclis üyelerini Menemenlilere seçtirmeyip Ankara’dan belirlersen, onlar seni rezil eder burda, rezil olursun. Menemenliler seçseydi rezil olmazdın. Mesela Memleket Partisi’nde genel başkanı kim seçecek, kurultay delegeleri değil üyeler seçecek. Neden Biliyormusunuz? Parti tabanının istediğini yaparsan, Menemen’deki gibi rezil olmazsın. Ben rezil değil, Demokrat, halkçı olmak istiyorum. Bu vesile ile Menemen ilçe başkanlığımız hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde ifade etti.

İlçe binasının açılışının ardından Genel Başkan Muharrem İnce genç partililere Memleket Partisi rozetlerini taktı. Muharrem İnce’nin Menemen programı esnaf ziyareti ve Menemen Ticaret Odası Konferans salonunda muhtarlarla buluşmasının ardından sona erdi.