Fatih Erbakan AK Partiyle İttifak Şartlarını Açıkladı - Jülide Ateş'le 40 (TEK PARÇA)

30 Ekim 2020 - 23:50
TAKİP ETTAKİP ET

Fatih Erbakan AK Partiyle İttifak Şartlarını Açıkladı.


Haber Global ekranlarında yayınlanan Jülide Ateş'le 40 programının bu haftaki konuğu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan oldu.



Erbakan'ın açıklamalarından satır başları;



Evlilikten önce flörte karşımısınız?


Tabii görücü usulu ile olan evliliklerin daha uzun ömürlü olduğunu etrafımızdan görüyoruz. Tabii ki bu hiç görmeden tanımadan bir evlilik olması anlamına gelmez. Meşru şartlar içinde birbirlerini tanımak için görüşebilirler. Bizimki de zaten böyle oldu. Rahmetli annem eşimin babasının müşterisi. Orada tanışıyorlar annemle babası. Yine annem bir vesileyle eşimi de görüyor. Karşılaşıyorlar. Evlenme çağına geldiğimizde bana tavsiye etti. Biz de gittik görüştük ve arkasından da evlilik gerçekleşti.



 

Lüks zevkler muhafazakar siyasetle örtüşüyor mu?




Benim hayatım boyunca aynı dönemde birden fazla arabam olmadı. Babam başbakanlık yapmış bir insan ve dünyanın birçok yerinden devlet başkanları dostları var. Türkiye'den de öyle. Onların da davet edileceği bir düğün. Dolayısıyla Osmanlı'nın bir mirası olan Çırağan Sarayı gene bizim düşüncemizle, çizgimizle uyumlu. Burada bir düğün yapıldı. Hep söylediğim, bir ailenin alnının teriyle kazandığı parayla çok da israfa kaçmadan, zekatını, sadakasını vererek kendi hayatını da konforlu bir şekilde yürütmesinin bir mahsuru yok.

 

Fatih Erbakan Saadet Partisi'nin paralarını zimmetine geçirdi mi?


Böyle bir şeyin olma ihtimali yok. Biz kendilerine dedik ki "Ne kadar bilginiz, belgeniz, deliliniz varsa... Bir makbuz, bir şahit, 'Ben şu parayı Erbakan Hoca'ya vermiştim o da çocuğuna verdi' böyle bir şeyi getirin ve bunları ispatlarsanız biz ne kadarımız varsa verelim" Bunları 3 sene 4 sene dillerinde dolaştırdılar ve hiçbir şekilde aslı astarı çıkmadı. Hatta bir toplantıda efendim Kızılay'daki bir banka şubesinde şu kadar trilyon bizim adımıza ve partiden gelen para var denildi. Aynı toplantıda biz dedik ki, şu anda burada sizin tayin edeceğiniz 2 tane arkadaşla beraber o söylediğiniz şubeye gidelim, o arkadaşlarla beraber şube müdürüne soralım bizim buradaki mevduatımız ne kadar diye. Hiçbir aslı astarı olmadığı için bunun üzerine gidemediler. Bir de şunu söylemek isterim, rahmetli Erbakan Hoca'mız 2002'den 2011'e kadar 3 tane seçimde Saadet Partisi'ni finanse etmiş, bunun yanında aylık 200 milyarlık giderden her yıl 2,5 milyonluk bir gideri finanse etmiş çünkü hazine yardımı almıyor Saadet Partisi... Üstüne de gene bu davanın borcu olan, kayıp trilyon davasından doğan 14 trilyonu da ödemiş ve kendinden bu kadar katkı sağlayan bir insan partisinden bir malı alıp da götürüp çoluğuna çocuğuna vermesi mümkün olmaz.

 

Kirasından faiz alınan bir binada siyaset yapmak Erbakan felsefesiyle örtüşür mü?


Kirasından faiz alınmıyor. Bize bu suçlamaları ileten Temel Karamollaoğlu Bey, vekili avukat Furkan Kamalak açmış olduğu icra takibinde kendisi de alacağının yanında yasal faiz talebini de yapıyor. Belgesi de bende fotoğraf olarak var. Yani Temel Bey, bir alacağında icra takibinde avukatı Furkan Kamalak aracılığıyla faiz talebinde bulunmuş. Burada bunun belgesi de var. Bunun yanında şu var. Böyle bir durumda bizim Lütfü Doğan hocamız Diyanet İşleri Başkanlığı da yapmış ve Milli Görüş hareketinin önde gelen isimlerinden Gümüşhane Milletvekilimiz, Lütfü Doğan hocamız, diyor ki fıkhen bu şartlar altında faizsiz bir işlem yapmak mümkün olmadığı için bu faiz alındığı zaman bu faiz bir başka sizden alınmak istenen faize mahsup edilir. Mecburen alıyorsunuz napacaksınız hukuki srüreç... Veya şu da var bankada bir para tutuyorsunuz. Yüklü bir para. Evde tutmanız mümkün değil. Bu parayı bankaya koydunuz. Şimdi banka size faiz işletiyor. Bana faiz işletme derseniz size faiz işletmiyor ama o faizi kendi alıyor. Ve o faizle daha çok faize yol açıyor. O yüzden Lütfü Doğan hocamız diyor ki o faizi siz alacaksınız bu faizi bir başka faizi sizden talep ettiklerinde oraya vereceksiniz. Alıp kendi yemenizde içmenizde kullanmayacaksınız. Bu böyle bir durum. Kaldı ki bu yaygarayı bildikleri halde koparttıkları ortada. Sonrasından kendilerinin de faiz talepleri olduğunu buradan belgesiyle ortaya koydum. Buradaki bu faizin İslam'a uygun şekilde kullanılması söz konusu. Alınıp da bunun başka bir yerde değerlendirilmesi asla söz konusu değil.

 
Hümeyra
3 yıl önce

Bu bilgiler çarpıtılmış yalanlardır hiçbiri doğru değil fatih takımı haram yiyiyor