Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, tüm kamu kurumları, STK'lar ve Üniversitelerde tuz, şeker ve yağ kullanımının azaltılması amacıyla Ulusal Meni'ye geçiliyor. Yemek üretimi yapılan, yani yemekhanesi bulunan okul, kreş, devlet kurumları, üniversiteler gibi yerlerde verilen öğünlerde şeker ve tuz tüketiminin azaltılması ve posalı yiyeceklerin artırılması amaçlanıyor. Bu sayede okul ve çalışma hayatında bulunan bir çok kişinin daha sağlıklık bir şekilde beslenmesi sağlanacak. Menüde vejetaryen, glutensiz ve alerji türüne göre yemek seçilebilecek. Ulusal menü rehberi sayesinde kişiler isteğine göre menü seçebilecek. Posiyonlar kişilerin ihtiyaç duyduğu kalori kadar verilecek ve bu sayede israf azaltılacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan diyetisyen Arzu Uzun" Çalışma hayatı içerisinde bulunan ve iş yerlerinde yemek yiyen kişiler öncelikli hedefimizde bulunuyor. Program sayesinde kişiler istediği kadar değil, ihtiyacı kadar yemek alacak. Bu sayede israf önlenecek. Türkiye Devleti uzun bir süredir tuz ve şekere karşı çeşitli önlemler almıştı. Örneğin kamu kurumlarında tuzluklar kaldırılmıştı. Bu program sayesinde sadece kamu kurumlarında değil, okul ve kreş gibi çocuklarımızın eğitim aldığı yerlerde eğitimin yanında yiyeceklerinin kaliteside artırılacak. Çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beslenerek sağlam bir vücuda sahip olacaklar. Menü programının birde mobil uygulaması bulunacak. Uygulamayı telefonuna indiren kişi o gün yemekte ne yemek istediğini seçebilecek. Her şeyde artık sona gelindi. "Dedi.
Çalışmalarına 2018 yılında başlanan ve aralıksız devam eden Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programında artık sona gelindi. Programın toplu beslenme yapılan kurumlarda hayata geçirilmesi bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının an ayak olduğu projenin Temmuz 2019'da yayınlanarak duyurulması bekleniyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan diyetisyen Arzu Uzun" Çalışma hayatı içerisinde bulunan ve iş yerlerinde yemek yiyen kişiler öncelikli hedefimizde bulunuyor. Program sayesinde kişiler istediği kadar değil, ihtiyacı kadar yemek alacak. Bu sayede israf önlenecek. Türkiye Devleti uzun bir süredir tuz ve şekere karşı çeşitli önlemler almıştı. Örneğin kamu kurumlarında tuzluklar kaldırılmıştı. Bu program sayesinde sadece kamu kurumlarında değil, okul ve kreş gibi çocuklarımızın eğitim aldığı yerlerde eğitimin yanında yiyeceklerinin kaliteside artırılacak. Çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren sağlıklı beslenerek sağlam bir vücuda sahip olacaklar. Menü programının birde mobil uygulaması bulunacak. Uygulamayı telefonuna indiren kişi o gün yemekte ne yemek istediğini seçebilecek. Her şeyde artık sona gelindi. "Dedi.
Çalışmalarına 2018 yılında başlanan ve aralıksız devam eden Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programında artık sona gelindi. Programın toplu beslenme yapılan kurumlarda hayata geçirilmesi bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının an ayak olduğu projenin Temmuz 2019'da yayınlanarak duyurulması bekleniyor.