Turşu kurarken dikkat etmeniz gereken çok önemli noktalar var! Bu adımlarla turşu yaparsanız lezzeti kat kat fazla olacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Büyük bir kavanozun içine sebzeler yerleştirilir. Baharatlar serpilir ve tercihe göre sebzelerin arasına karıştırılır. Ayrı bir kapta su ve tuz salamura hale getirilir ve kavanozun içine dökülür. İyice kaplaması önemlidir. Dilerseniz salamura içine sirke ekleyebilirsiniz. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır. Birkaç gün oda sıcaklığında bekletilir. Birkaç gün sonra turşu hazır hale gelir ancak birkaç hafta içinde daha lezzetli hale gelecektir. Turşunun buzdolabında bekletilmesi raf ömrünü uzattığı gibi lezzetini de artırır.
TURŞU YAPMA YÖNTEMLERİ
Turşu yaparken bu adımları uygularsanız turşunuzun lezzeti 10 katına çıkar. Turşu yaparken salatalık, lahana, havuç ya da biber gibi istediğiniz sebzelere, tuz, su, sirke, baharatlara ihtiyacınız var. İlk olarak sebzeler iyice tıkanıp soyulur. Daha sonra dilimleyebilir ya da bütün halinde bırakabilirsiniz.Büyük bir kavanozun içine sebzeler yerleştirilir. Baharatlar serpilir ve tercihe göre sebzelerin arasına karıştırılır. Ayrı bir kapta su ve tuz salamura hale getirilir ve kavanozun içine dökülür. İyice kaplaması önemlidir. Dilerseniz salamura içine sirke ekleyebilirsiniz. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır. Birkaç gün oda sıcaklığında bekletilir. Birkaç gün sonra turşu hazır hale gelir ancak birkaç hafta içinde daha lezzetli hale gelecektir. Turşunun buzdolabında bekletilmesi raf ömrünü uzattığı gibi lezzetini de artırır.