• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • MENEMEN
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • ALİAĞA FOÇA BERGAMA DİKİLİ ÇİĞLİ KARŞIYAKA SİZDEN GELENLER EĞİTİM KÜLTÜR-SANAT BELEDİYE
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Sinop'ta lakerda dönemi
EKONOMİ
Yayınlanma: 16 Kasım 2020 - 12:19
Güncelleme: 16 Kasım 2020 - 12:19

Sinop'ta lakerda dönemi

Sinop'ta balık avı sezonunda balıkçılar tarafından avlanan palamut balıklarından yapılan lakerdalar satışa sunuluyor.1 Eylül'den itibaren bolca avlanan balık palamut oldu....

EKONOMİ
16 Kasım 2020 - 12:19
Güncelleme: 16 Kasım 2020 - 12:19
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sinop'ta lakerda dönemi
Sinop'ta balık avı sezonunda balıkçılar tarafından avlanan palamut balıklarından yapılan lakerdalar satışa sunuluyor.
1 Eylül'den itibaren bolca avlanan balık palamut oldu. Tezgahları bereketlendiren palamut balığı bol olunca Sinoplular da lakerda yaparak değerlendirdi. Meraklıları tarafından özelle hazırlanan lakerdanın yapımı oldukça zahmetli. Lakerdanın iyi olması için palamudun irisi ya da torik olması şart. İlk olarak dilimler halinde kesilen balıkların omurilikleri ince uçlu bir tel yardımıyla temizleniyor. Balığın temizlenmesinin ardından 3 gün buzlu suda bekletiliyor. Ardından lakerdanın en önemli kısmı tuzlama işlemine geçiliyor. Tuzlanan balıklar buz dolabına kaldırılıyor. Dinlenmeye alınan balıklar daha sonra saklama kaplarına konularak hazır duruma geliyor.

Torikler 150, palamutlar ise 100 liradan satışa sunuluyor
Sinop'ta balıkçılık yapan Selvan Gökdağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sene Karadeniz'de bolca avlanan iri palamut ve torik balıklarından biz de lakerda yapıyoruz. Ancak bu lakerda yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Öncelikle balığın doğrandıktan sonra kanının iyi çıkması gerekiyor içinden ve omuriliğinin alınması gerekiyor. Bu kan balığın içinden çıkmazsa balık tuzlandıktan sonra kokuyor sebep oluyor, bozulmalar yapıyor. Bu balığı 3 gün buzlu suda bekleterek buzunu, suyunu sabah akşam değiştirerek kanının tamamen çıkmasını sağlıyoruz. Ardından omuriliğini alıyoruz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra balığı iri kaya tuzunda 1 hafta 10 gün süreyle tuzlama işlemine bırakıyoruz. Bu tuzlama işlenin sonunda balık yenmek için hazır hale geliyor. Şu an yaptığımız işlem telle balığın omuriliğini alıyorum. Teli balığın omurundan geçirerek içindeki omurun çıkmasını sağlıyorum. Temiz bir diş fırçası yardımıyla balığın içinde kalan kan taneciklerini, pıhtılaşmış kan taneciklerini temizliyorum ve ardından soğuk suya bırakıyorum" dedi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kripto Para Cüzdanları: Soğuk ve Sıcak Cüzdan Farkları
Kripto Para Cüzdanları: Soğuk ve Sıcak Cüzdan Farkları
Faiz oranlarına gece yarısı güncellemesi! ING, İş Bankası, TEB ve 3 bankada hesabı olanlar dikkat
Faiz oranlarına gece yarısı güncellemesi! ING, İş Bankası, TEB ve 3 bankada hesabı olanlar dikkat
En ucuz otomobile bir indirim daha! Arabasını satan ondan almaya koşuyor!
En ucuz otomobile bir indirim daha! Arabasını satan ondan almaya koşuyor!
Sigorta girişi olana 9.000 TL maaş fırsatı! Kadın/erkek ayrımı yapılmadan ödenecek!
Sigorta girişi olana 9.000 TL maaş fırsatı! Kadın/erkek ayrımı yapılmadan ödenecek!
Son Haberler
Kripto Para Cüzdanları: Soğuk ve Sıcak Cüzdan Farkları
Kripto Para Cüzdanları: Soğuk ve Sıcak Cüzdan Farkları
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan Geçiyor
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan...
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
"Soğuk Namlu" dizisi destek bekliyor
"Soğuk Namlu" dizisi destek bekliyor

Ana Sayfa
MENEMEN
GÜNDEM
İZMİR
EKONOMİ
SPOR
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
ALİAĞA
FOÇA
BERGAMA
DİKİLİ
ÇİĞLİ
KARŞIYAKA
SİZDEN GELENLER
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
BELEDİYE
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • BALÇOVA
  • FOÇA
  • İZMİR
  • KARŞIYAKA
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MENEMEN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı Menemen Haber'e aittir..
Kesinlikle kaynak LİNK göstermeden kullanılamaz. EGE HABER

Yazılım: Tumeva Bilişim

İzmir Gazetesi