DOĞAL VE UCUZ DONDURMA NASIL YAPILIR
MÜCAHİT TUNÇKIRAN ;
Hem kendiniz hem çocuklarınız doğal dondurma yiyin.
yapımı çok kolay maliyeti çok ucuz doğal ve sağlıklı şu gördüğünüz dondurma 2 kilo sütten yapıldı piyasadaki fiyatı 120 ile130 TL bize maliyeti 20 TL'yi bulmadı mesela bunun yapılışını tarif edelim,
YAPILIŞI:2 kilo süt alıyoruz kaynamaya bırakıyoruz iyice kaynadıktan sonra 14 gram salep atıyoruz içine (her kilo için 7 gram olacak şekilde )orijinal yerli salep olacak 460 gram toz şeker( her kiloya 230 gram olacak şekilde) atıyoruz bu karışımdan sonra süt kaynamaya devam ederken 25 dakika kadar karıştırıyoruz ondan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz iyice soğuduktan sonra geniş bir kaba döküp buzluğa atıyoruz ve her saat başı video da görüldüğü gibi dondurmayı dövüyoruz çevire çevire karıştırıyoruz yani dövme doldurmamız hazır oluyor bu gördüğünüz dondurma 4 saate oldu tam Maraş olmasını isterseniz daha fazla bekletip iyice karıştırırsanız sabrederseniz bıçakla kesilecek kıvama gelir afiyet olsun.(meyveli yapmak isterseniz salep ve toz şeker ile birlikte püre haline getirilmiş meyveyide katabilirsiniz)