Evde lahmacun yapmanın zevki, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan bu yemeği kendi ellerinizle hazırlamanın verdiği tatminle birleşiyor. Kendi mutfağınızda rahatlıkla uygulayabileceğiniz bu lahmacun tarifi sayesinde, dışarıdan sipariş etme gereksiniminizi tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Peki evde lahmacun nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir? İşte cevabı...
EVDE LAHMACUN NASIL YAPILIR?
İşte adım adım ev yapımı lahmacun tarifi…
Malzemeler
• 500 gram dana kıyması • 2 büyük boy soğan • 2 olgun domates • Yarım bağ taze maydanoz • 2 kaşık kıvamında domates püresi • 2 kaşık acı biber püresi • 1 kaşık kırmızı biber flakes • 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber• Yeterince tuz
Hamur İçin Gerekli Malzemeler
• 3 bardak beyaz un • 1 bardak ılık su • 1 kaşık sızma zeytinyağı• Yarım paket taze maya (ya da 1 çay kaşığı kuru maya)
Hazırlanışı
1. Hamur işlemine başlamak için, unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Mayısa, ılık su ve zeytinyağını ekleyip, hamur pürüzsüz bir hal alıncaya dek yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp, mayalanması için sıcak bir köşede bekletin. 2. İç harcı için, kıymayı bir kaba alın. Soğanları rendeleyip suyunu sıktıktan sonra kıymaya ilave edin. 3. Domatesleri rendeleyin, maydanozu ince kıyın ve domates-biber püresi ile baharatları ekleyip kıyma ile iyice harmanlayın. 4. Mayısalı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, açma tahtasında yuvarlak şekiller verin. 5. Açtığınız hamurların üstüne hazırladığınız iç harcı eşit bir şekilde yayın ve önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. 6. Pişen lahmacunları fırından alıp, dilerseniz üzerine limon sıkarak servis edin. Ev yapımı lahmacunun lezzeti, dışarıdan alınanlara kıyasla kesinlikle daha üstün olacak ve bu enfes lezzeti evinizin konforunda afiyetle yiyebileceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!