Limon kabuklarının bu faydalarını duyanlar inanamıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Daha sonra robotta ya da blenderda çekilir ve toz haline getirilir. Limon kabuğu tozuna iki su bardağı tuz eklenir ve kavanozlara alınarak hava almayacak şekilde ağızları kapanır. Bu tarifi balık, salata, tavuk, zeytinyağlı yemeklerde kullanabilirsiniz. Limon kabuklarını çöpe atmak yerine limon kabuğu çayı da yapabilirsiniz. Limon kabuğu çayı içinde olan C vitamini ve antioksidanlar stresi azaltır, sindirim sistemini düzenler ve kilo verme süreçlerine destek olur. İnce ince doğranan bir yemek kaşığı limon kabuğu kaynar suda demlenir, süzülerek bal eklenir ve tüketilir. İki tarifle de hem sağlığınıza fayda sağlayabilir hem de limon kabuklarını çöpe atmaktan kurtulabilirsiniz!
LİMON KABUĞU KULLANIM ALANLARI
Limon kabuğu genel olarak insanlar tarafından çöpe atılıyor ancak limon kabuklarını birçok farklı alanda değerlendirebilirsiniz. Limon kabuklarıyla limon tuzu yapmak çok basit! Bu tarifi yapmak için üç tane limonun kabuğuna ve iki su bardağı tuza ihtiyacınız var. İlk olarak limon kabukları temizlenip rendelenerek veya doğranarak fırın tepsisinde 150 derece fırında fanlı ayarda 1 saat kurutulur.Daha sonra robotta ya da blenderda çekilir ve toz haline getirilir. Limon kabuğu tozuna iki su bardağı tuz eklenir ve kavanozlara alınarak hava almayacak şekilde ağızları kapanır. Bu tarifi balık, salata, tavuk, zeytinyağlı yemeklerde kullanabilirsiniz. Limon kabuklarını çöpe atmak yerine limon kabuğu çayı da yapabilirsiniz. Limon kabuğu çayı içinde olan C vitamini ve antioksidanlar stresi azaltır, sindirim sistemini düzenler ve kilo verme süreçlerine destek olur. İnce ince doğranan bir yemek kaşığı limon kabuğu kaynar suda demlenir, süzülerek bal eklenir ve tüketilir. İki tarifle de hem sağlığınıza fayda sağlayabilir hem de limon kabuklarını çöpe atmaktan kurtulabilirsiniz!