• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • MENEMEN
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • ALİAĞA FOÇA BERGAMA DİKİLİ ÇİĞLİ KARŞIYAKA SİZDEN GELENLER EĞİTİM KÜLTÜR-SANAT BELEDİYE
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. BELEDİYE
  3. Kaymakam Kemal Bey Şehit Edilişinin 100. Yılında Anıldı
BELEDİYE
Yayınlanma: 17 Haziran 2019 - 19:11
Güncelleme: 17 Haziran 2019 - 19:54

Kaymakam Kemal Bey Şehit Edilişinin 100. Yılında Anıldı

Yunanlar tarafından şehit edilen Menemen Kaymakamı Kemal Bey anıldı.

BELEDİYE
17 Haziran 2019 - 19:11
Güncelleme: 17 Haziran 2019 - 19:54
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kaymakam Kemal Bey Şehit Edilişinin 100. Yılında Anıldı
17 Haziran 1919 yılında işgalci Yunanlar tarafından Menemende şehit edilen, Kaymakam Kemal Bey için Menemen Belediyesi ve Menemen Liseliler Derneği tarafından anma töreni düzenlendi.

Törene Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vatandaşlar katıldı. Tören ilk olarak saygı duruşu ile başladı. Daha sonra İstiklal Marşı okundu.Tören sırasında Menemen'in ilk Belediye Başkanı olan Süleyman Bey'in torunu Yılmaz Öktem'de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Kaymakam Kemal Bey anıtına çelenk konuldu. Ayrıca gazetesi, yazar ve araştırmacı olan Otay Özengin'in İzmir ve Menemen'in işgaline ait fotoğraflar da sergilendi.

Törenin açılış konuşmasını Menemen Liseliler Derneği Başkanı Özcan Güleç yaptı. Güleç " bugün Menemen'in işgal edilmesi sırasında, kahramanlık sergileyen binlerce şehidimiz gibi Kaymakam Kemal Bey'i anmak için toplandık. Anma törenlerine katılan herkese çok çok teşekkürlerimi sunuyorum" dedi

Daha sonra kürsüye çıkan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy " Bugün kahraman Kaymakamımız Kemal Bey'i anmak içi toplanmış bulunmaktayız. Bu topraklar Kemal Bey gibi binlerce kahraman çıkardı. Kemal Bey, Menemen'de direnişin ilk fitilini ateşleyen kişilerdendir. Ona ne kadar dua etsek az kalır. Kuvai milliye ruhunun ilk temelleri Kemal Bey tarafından atılmıştır. Zaten işgal altında olan Menemen'de birisinin halkı kendine getirmesi gerekiyordu. Kemal bey buna öncülük ederek direnme ruhunu canlandırmıştır. Menemen halkı büyük bir kahramanlık sergileyerek daha sonra başlayacak olan kurtuluş savaşında, binlerce şehit vermiştir. Bizi üzerimize düşen şey geçmişimize, şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkmaktır. Onların anılarını yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. " Dedi.

Gazeteci Oktay Özengin ise " Osmanlı devleti, Almanya'nın yanında savaşa girmiş, hala toprakları dışında savaşırken, Almanya'nın yenilmesiyle yenilmiş sayılmıştır. Bu yenilgi sonrasında, maddeleri çok ağır olan Sevr anlaşması imzalatılmıştır. Bu anlaşmayla İzmir ve bir çok ilçesi işgal edilmiştir. Menemen'de bu işgal edilen yerlerin başında gelmektedir. 15 Mayıs'ta İzmir işgal edilmiş, 6 gün sonra ise Menemen'e düşman askerleri girmiştir. Düşman ilerleyişini durdurmak için insan üstü çaba gösteren şehit Kaymakam Kemal bey sayesinde Kuvai Milliye ruhu güçlenmiştir. O bu toprakların yetiştirdiği en kahraman kişilerden bir tanesidir. " dedi.

 

Kaymakam Kemal Bey Kimdir ?



Aslen İstanbullu olan Kemal bey Menemen'e atandığı zaman ticari hayatın tamamen Rumlar, Ermeniler ve Yahudiler'in elinde bulunduğu gerçeğiyle karşılaşır. Türk nüfusu Menemen'de çoğunlukta olmasına rağmen başkaları tarafından yönetilmeyi hazmedemeyen Kemal bey, Türkleri ekonominin içine sokabilmek için uğraşır.

21 Mayıs 1919'da Menemen'in işgal edilmesinden sonra harekete geçen Kemal Bey'i Yunanlılar uyarır. Kemal bey ise kendisini uyaran yunan subayını odasından kovar. Bu sırada pek çok yerde bozguna uğrayan Yunanlılar, Menemen'de olaylara müdahale eden Kemal Bey'i acımasızca şehit ederler.

 

 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ayhan Ederoğlu Yazdı.. Menemen Belediye İşçileri maaş alamıyor!
Ayhan Ederoğlu Yazdı.. Menemen Belediye İşçileri maaş alamıyor!
George Floyd'un adı Menemen'de yaşayacak!
George Floyd'un adı Menemen'de yaşayacak!
Başkan Aksoy'dan Pamuk üreticilerine ziyaret
Başkan Aksoy'dan Pamuk üreticilerine ziyaret
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’dan 3 Fidan anması
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’dan 3 Fidan anması
Son Haberler
Kripto Para Cüzdanları: Soğuk ve Sıcak Cüzdan Farkları
Kripto Para Cüzdanları: Soğuk ve Sıcak Cüzdan Farkları
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan Geçiyor
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan...
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Menemen'in Yeni Şampiyonu Menemen Gençlik Spor
Menemen'in Yeni Şampiyonu Menemen Gençlik Spor

Ana Sayfa
MENEMEN
GÜNDEM
İZMİR
EKONOMİ
SPOR
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
ALİAĞA
FOÇA
BERGAMA
DİKİLİ
ÇİĞLİ
KARŞIYAKA
SİZDEN GELENLER
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
BELEDİYE
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • BALÇOVA
  • FOÇA
  • İZMİR
  • KARŞIYAKA
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MENEMEN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı Menemen Haber'e aittir..
Kesinlikle kaynak LİNK göstermeden kullanılamaz. EGE HABER

Yazılım: Tumeva Bilişim

İzmir Gazetesi