Faydaları saymakla bitmeyen zerdeçalın en önemli zorluklardan birine iyi gelirken yemeklerde zengin baharat seçeneği olarak tercih edilir. Karabiderdeki aktif bileşik olan piperin, kurkuminin karaciğerdeki hızlı metabolizmanın engelleyerek biyoyararlarınımında artış yaşanır.
ZERDEÇALLI SÜT TARİFİ
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Archana Batra açıklamalarında zerdeçalı rutininize dahil etmenin popüler ve lezzetli yöntemi olarak belirtilen altın süt tercih edilmesi gerektiğine değinildi. Kurkumin yağda çözünen bir besindir. Dolayısıyla sütteki yağ içeriği vücut tarafından sentezlenmeyi kolaylaştırır. Sıcak içecek, zerdeçalı süt, zencefil ve bal gibi sağlığı teşvik ederek bileşenler birleştirir.
Zerdeçalın antiinflamatuar özellikleri eklem ağrısını hafifletmeye ve daha iyi uykuyu destek veren uyku ritüeli tercih ediliyor.
Çorbalarda, güveçlerde, körilerde kızartmalarda zerdeçal kullanılırken yemeklere sıcak lezzet katmaktadır. Canlı rengi ve farklı tadı olurken mutfakları tamalayan çok yönl baharat haline getirilir. Yemeklere lezzet kattığı gibi günlük tüketimini karşılamak için tariflerde kişi başı 1/4 çay kaşığı zerdeçal eklenmesi öneriliyor.
Siyah çayın içerisine zerdeçal kökü ilave edilerek daha iyi bir sağlık için tüketebilisiniz. Zerdeçal çayı, gün boyu keyifle tüketilirken canlandırıcı ve antioksidan bakımından zengin içecek olarak tercih ediliyor. Bu çay hafif bir detoks sağlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve iltihapla mücadeleye yardımcı olur.
Zerdeçalın sağlık üzerindeki faydaları kişileri değiştirirken herhangi bir sağlık sorunu çekmemesini önlerken ana tedavi yöntemi olarak tercih edilmemektedir. Bununla beraber bazı durumlarda zerdeçal tüketiminin yan etkileri ele alınarak bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu durumda zerdeçalı diyetinize eklerken sağlık uzmanına değinmeniz gerekir.