Sosyal medya üzerinden dikkat çeken videolar popüler hale gelirken özellikle gıdaların çiğ tüketilmesi önerilirken bazıları için bu durum önerilmemektedir. Kesinlikle çiğ tüketilmemesi gereken o besinler haberimizde yer almaktadır.
Sosis, içerisinde yer alan listeria bakterisini barındırırken bu nedenle sindirim sisteminde bozukluklara neden olmaktadır. Sosisli sandviçlerde ve tüketilmesi gereken her türlü sosiste pişirilmesi öneriliyor. Mantar, kültür mantarı dahil olmak üzere tüm mantarlarda metalleri emme eğilimi bulunurken radyoaktif ağır metallerden arınmak için pişirilmesi önerilmektedir.
ÇİĞ TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER
Karides, deniz ürünleri arasında en çok tercih edilen besinlerden olurken parazit ve bakteri artışını önlemek için pişmeden tüketilmemesi gerekiyor. Kimyasal madde olan karides pişirmeden tüketmek laboratuvar tüpünden kimyasal içererek tehlikeli durum oluşturmaktadır. Fasulye, çiğ tüketildiğinde toksin maddeleri barındırırken fasulye çiğ kaldığı süre içerisinde bakterilerden arındırmak için pişirilmesi gerekir. Çiğ tüketilen fasulyelerin zehirleme imkanı mevcut.Sosis, içerisinde yer alan listeria bakterisini barındırırken bu nedenle sindirim sisteminde bozukluklara neden olmaktadır. Sosisli sandviçlerde ve tüketilmesi gereken her türlü sosiste pişirilmesi öneriliyor. Mantar, kültür mantarı dahil olmak üzere tüm mantarlarda metalleri emme eğilimi bulunurken radyoaktif ağır metallerden arınmak için pişirilmesi önerilmektedir.