Kısa sürede sağlıklı bir yemek hazırlamak istiyorsanız beşamel soslu ıspanağı denemenizi öneririz. Sofranızın gülü olacak bu yemekle misafirleriniz sizi takdir edecek. Hem doyurucu hem de besleyici olan bu yemeği hazırlamak oldukça pratiktir. Bu yazımızda fırında beşamel soslu ıspanak pişirmeyi anlatacağız. Fırında beşamel soslu ıspanak yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
Malzemeler; -600 ya da 700 gram ıspanak -1 küçük kavanoz garnitür konservesi ( kendiniz de hazırlayabilirsiniz) -1 kuru soğan -Zeytinyağı -tuz -karabiber Beşamel sosu için; -1 çorba kaşığı tereyağı 1 -dolu çay kaşığı un -200 mililitre süt
Ispanağı hazırladıktan sonra beşamel sosunu hazırlamalıyız. Bunun için uygun bir tencereye veya tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyun. Daha sonra tereyağını eritip 1 yemek kaşığı un ekleyin. Unumuzu güzelce kavuruyoruz. Daha sonra 1 su bardağı sütü ekleyip çırpın. Sos kaynayınca tuz ve karabiberi ekleyip sosu ocaktan alın.
Uygun bir fırın kabını yağlayın aha sonra ıspanaklı karışımı bu kaba dökün. Daha sonra üzerine beşamel sosu dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini beşamel sosun üzerine dökün. Bol miktarda peynir bulundurmanızı öneririz. Son olarak ıspanakları önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Yemeğimizin yüzeyi kızarınca ıspanaklı yemeği fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.

Malzemeler; -600 ya da 700 gram ıspanak -1 küçük kavanoz garnitür konservesi ( kendiniz de hazırlayabilirsiniz) -1 kuru soğan -Zeytinyağı -tuz -karabiber Beşamel sosu için; -1 çorba kaşığı tereyağı 1 -dolu çay kaşığı un -200 mililitre süt
YAPILIŞI
Fırında beşamel soslu ıspanak pişirmek istiyorsanız öncelikle uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Daha sonra 1 adet küçük soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın ve bu soğanları güzelce kavurmaya başlayın. Soğanlarımız kavrulunca ıspanakları iyice yıkayıp tencereye koyarak kavurmaya devam ediyoruz. Ispanak sertliğini kaybederse hazırladığımız karabiberi ve tuzu ekleyip malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra uygun miktarda garnitür ekleyin, iyice karıştırın ve piştikten sonra ocağı kapatın.
Ispanağı hazırladıktan sonra beşamel sosunu hazırlamalıyız. Bunun için uygun bir tencereye veya tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyun. Daha sonra tereyağını eritip 1 yemek kaşığı un ekleyin. Unumuzu güzelce kavuruyoruz. Daha sonra 1 su bardağı sütü ekleyip çırpın. Sos kaynayınca tuz ve karabiberi ekleyip sosu ocaktan alın.

Uygun bir fırın kabını yağlayın aha sonra ıspanaklı karışımı bu kaba dökün. Daha sonra üzerine beşamel sosu dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini beşamel sosun üzerine dökün. Bol miktarda peynir bulundurmanızı öneririz. Son olarak ıspanakları önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Yemeğimizin yüzeyi kızarınca ıspanaklı yemeği fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.