Dünyanın en sevilen ve Türkiye’nin de en çok üretilen ürünlerinden biri olan zeytin, sağladığı faydalar bakımından oldukça önemli bir meyve. Dünyanın da en çok tükettiği meyvelerden biri olan zeytin, yapılan birçok araştırma kapsamında en faydalı gıdalardam biri olarak öne çıkıyor. Yağı, meyvesi, ezmesi ve daha birçok haliyle sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan zeytin, mutlaka her gün tüketilmesi gereken ürünler arasında yer alıyor. Sadece meyve kısmında değil, aynı zamanda çekirdeği de bir hayli büyük faydalar sağlıyor.
Halk arasında mide hastalıklarına, hemoroide, sağlık sorunlarına ve çeşitli metabolizmik problemlere iyi gelen zeytin, her gün mutlaka tüketilmesi gereken ürünler arasında yer almaktadır. Peki, meyvesiyle ve çekirdeğiyle birlikte vücutu büyük faydalar sağlayan bu ürünün çekirdeğini tüketmek ne işe yarar? Zeytin çekirdeği yutmak faydalı mıdır?
Zeytin çekirdeği yutulur mu?
Badem, ceviz, fındık ve benzeri yemişlerin bir farklı türü olan zeytin, çekirdeğiyle birlikte tüketildiğinde son derece faydalıdır. Bağırsakları hareket ettirerek kabızlığa iyi gelen zeytin çekirdeği, aynı zamanda mide asitiyle fermente olan bir yapıya sahiptir. Birçok doktorun da önerdiği zeytin çekirdeği, vücutta emilmenin yanı sıra beraberinde de büyük faydaları getirir.
Zeytinin faydaları nelerdir? Vücutta neyi değiştirir?
Akdeniz mutfağının vazgeçilmez bir ürünü olan zeytin, antioksidan bakımından son derece zengin bir üründür. Serbest radikallerle savaşan zeytin, vücuttaki kanser riskini azaltır, hücreleri korur. Doymamış yağ asidi bakımından da zengin bir içeriğe sahip olan zeytin, aynı zamanda kalp krizi riskini azaltıp kan basıncını düzenler. Kolesterol seviyelerini de dengeleyen zeytin, kötü kolesterolü azaltan oleik asit içerir ve kalp sağlığını korur.