Farklı tatlar denemeyi seviyorsanız bu tarif tam size göre! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
İlk olarak hurmaların çekirdekleri çıkartılır ve bir kaseye koyulur. Üstlerini geçecek kadar sıcak su dökülür ve yarım saate yakın bekletilir. Yumuşadıktan sonra blendera koyulur ve üstüne 4-5 yemek kaşığı süt dökülerek püre haline getirilir. Orta boy tencerenin içinde 1 litre süt, un, nişasta, toz şeker koyup karıştırılır ve muhallebisi pişirilir. Piştikten sonra püre haline getirilen hurma ve vanilya eklenir. Bütün malzemeler iyice karıştırılır ve kaselere dökülerek soğutularak tüketilir. Afiyet olsun!
4 MALZEMELİ TATLI TARİFİ
Çayın yanına basit bir tatlı yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Huriye tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 1 litre süt, 2.5 yemek kaşığı un, 2.5 yemek kaşığı nişasta, yarım çay bardağı toz şeker, 20 tane hurma, 1 paket vanilya.İlk olarak hurmaların çekirdekleri çıkartılır ve bir kaseye koyulur. Üstlerini geçecek kadar sıcak su dökülür ve yarım saate yakın bekletilir. Yumuşadıktan sonra blendera koyulur ve üstüne 4-5 yemek kaşığı süt dökülerek püre haline getirilir. Orta boy tencerenin içinde 1 litre süt, un, nişasta, toz şeker koyup karıştırılır ve muhallebisi pişirilir. Piştikten sonra püre haline getirilen hurma ve vanilya eklenir. Bütün malzemeler iyice karıştırılır ve kaselere dökülerek soğutularak tüketilir. Afiyet olsun!