Çocuklarınız ve konuklarınız için mükemmel bir lezzet şöleni: Peynirli sünger poğaça! Hem kolay hem de damak çatlatan bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday. İşte, peynirli poğaça yapmanın yolları…
MALZEME LİSTESİ
Bu muhteşem poğaçalar için ihtiyacınız olan malzemeler: • 2 su bardağı un • Yarım su bardağı yoğurt • Yarım su bardağı sıvı yağ • 1 adet yumurta • 1 paket kabartma tozu • 100 gram beyaz peynir • Bir tutam tuz• Susam (isteğe göre)
HAZIRLIK AŞAMALARI
Lezzetli poğaçalarınız için ilk adım olarak yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu karıştırın. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurunuzun nefaseti için 15 dakika dinlendirin.
POĞAÇA PİŞİRME TEKNİĞİ
Dinlenmiş hamuru hafif unlanmış zeminde açın. Üzerine bolca beyaz peynir serpin ve rulo haline getirin. Ruloyu parmak genişliğinde kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. İsteğe bağlı olarak susam serperek, 180°C fırında altın rengini alana dek pişirin.
SUNUM ÖNERİLERİ
Taptaze poğaçalarınızı fırından çıkar çıkmaz, ister sıcak ister soğuk, servis edin. Çayın yanında, sabah kahvaltısında veya çocuklarınıza okulda lezzetli bir atıştırmalık olarak sunabilirsiniz. Misafirleriniz için de şık ve lezzetli bir ikram olacaktır.
POĞAÇA YAPMANIN SIRLARI
• Hamurun kıvamını un miktarını ayarlayarak dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. • Daha kabarık poğaçalar için, kabartma tozu miktarını biraz artırabilirsiniz. • Farklı tatlar katmak için, hamura maydanoz, dereotu ya da ince kıyılmış sucuk gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.