TAŞ GİBİ YOĞURT MAYALAMAK BU YÖNTEMLERLE ÇOK KOLAY… İŞTE USTASINDAN TAŞ GİBİ YOĞURT MAYALAMA TÜYOLARI…
Bu yöntemlerle tutmayan yoğurt kalmayacak. Evde mayalanan yoğurt sağlık açısından birçok besin barındırıyor. Bir çok faydası bulunan ev yoğurdunu ise taş gibi yapmak için bazı püf noktaları bulunuyor. İşte evde taş gibi yoğurt mayalamanızı saplayacak o yöntemler…..
Yoğurt sağlık açısından A, B ve E vitaminleri içerisinde barındıran bir besindir. Özellikle Kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu olduğu bilinen yoğurt mide sorunlarına da fayda sağlamaktadır. İşte hem lezzet hemde sağlık deposu olan ev yoğurdunun mayalanması için tüyolar….
FIRINDA YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ
Yoğurdu fırında yapanların sayısı da oldukça fazladır. Öncelikle mayalandırılan sütü sıcağa dayanıklı bir kaba koymak gerekiyor. Daha sonsa ise fırın 50 dereceye ayarlanır. Yaklaşık olarak 5 dakika bu şekilde ısınmaya bırakılır. Sonra ağzı açık olacak şekilde kaplar fırına yerleştirilir. Fırında 5-6 saat mayalandırma işlemi yapılır. Süre sonunda yoğurdun kapağı kapatılır ve buzdolabına koyulur.
ÇÖMLEK KAPLARDA MAYALAMA YÖNTEMİ
Tencere veya büyük kaplar dışında, yoğurdun en iyi mayalandığı kaplar kuşkusuz ki çömleklerdir. Kaynattığınız sütü ılımaya bırakılır mayalanmaya elverişli hale gelince de süte mayası katılır ve karıştırılır. Sonra çömlek ağzına bir bez örtülür. Bu şekilde mayalanma bırakılır.
TEREYAĞI İLE YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ
Bu yöntemde maya yerine tereyağı kullanılır. Bir kap içerinse kaynatılıp ılıtılan sütten bira ayrılır ve tereyağı ile süt bir kapta karışır. Bir litre süt için 2 tatlı kaşığı tereyağı yeterlidir. Bu karışım ılık süte aktarılır ve yaklaşık 5-6 saat boyunca mayalanmaya bırakılır. YOĞURDUN SAĞLIĞA FAYDASI Yoğurt, bağışıklık sistemini güçlendiren, en değerli besinlerin başında geliyor. Özellikle çocukların ve yaşlıların kemik gelişiminde yoğurdu sıkça tüketmesi gerekmektedir. Yoğurt aynı zamanda gaz, ishal ve şişkinliği giderdiği de bilinmektedir. Düzenli yoğurt tüketen kişilerin bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu da yapılan çalışmalarla saptanmıştır. yoğurdun kalp sağlığını desteklediği de araştırmalarla ortaya koyulmuştur. Tüm bunların yanı sıra yoğurt fazla kilosu olan kişileri içinde sıkça kullanılan bir üründür. Kilo vermek isteyenler sıkça yoğurt tüketmelilerdir. Çünkü hızla tokluk hissi verdiği için ve içinde bulunan probiyotiklerden ötürü bağırsakları da çalıştırmaktadır. Bu nedenle de kişiler eğer peynir ve süt tüketiyorlarsa bir kase eğer tüketmiyorlarsa günlük olarak 3-4 kase kadar yoğurt tüketebilirler.