Sıcaklardan en çok kalp, şeker, tansiyon hastaları ile çocuklar ve yaşlılar etkileniyor. Yaz aylarında yenilen bazı yiyecekler ise sağlık açısından büyük önem arz ediyor. Uzmanlar sıcak havalarda sık aralıklarla ancak az yemek yenilmesini öneriyor.Kahvaltı: Kahvaltı en önemli öğün olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebele sağlam bir kahvaltının büyük önemi vardır. Her kahvaltı sofrasında en az bir yumurta yenmesi gerekiyor. Ancak en fazla bir yumurtanın sarısı tüketilmeli. Çünkü yumurta sarısı çok fazla yağ içermektedir. Kahvaltı sofralarında süt ve süt ürünlerinin tüketimi çok önemli. Süt hem sıvı dengesi açısından hem de vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumu bize sağlamaktadır. Yaz aylarında bir kahvaltı sofrasında tuzsuz peynir, bir haşlanmış yumurta, en fazla 5 adet zeytin, salatalık, domates, yeşillik gibi yiyecekler tüketilmeli. Reçel ve bal gibi fazla şeker içeren yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Kızartma gibi yiyeceklerden kesinlikle uzak durulması gerekiyorÖğle yemeği: Bir ara öğün olan öğle yemeğinde ayran içmek en mantıklı yöntemdir. Ayran tokluk hissi vermesi ve vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri içermesi açısından öğlen yemeklerinde tercih edilebilir. Ayrıca ayran mide asitlerini düzenleyerek, mide rahatsızlıklarına engel olur. Akşam yemeği: Uyumadan en az 3 saat önce yemek yenilmesi kesilmelidir. Akşam yemeklerinde haşlamış sebzeler, baklagil tercih edilmelidir. Akşam yemeği üzerine meyve yemek vücudun ihtiyaç duyduğu şekeri karşılayacaktır. Akşam uyuyana kadar bol bol su içilmelidir.
SAĞLIK
22 Haziran 2019 - 08:13
Yaz aylarında beslenme büyük önem taşıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte, insanların da yedikleri şeylere dikkat etmesi gerekiyor. Kış ayında alışılan bazı yiyecek alışkanlıklarının yaz aylarında değiştirilmesi gerekiyor.
SAĞLIK
22 Haziran 2019 - 08:13
Sıcaklardan en çok kalp, şeker, tansiyon hastaları ile çocuklar ve yaşlılar etkileniyor. Yaz aylarında yenilen bazı yiyecekler ise sağlık açısından büyük önem arz ediyor. Uzmanlar sıcak havalarda sık aralıklarla ancak az yemek yenilmesini öneriyor.Kahvaltı: Kahvaltı en önemli öğün olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebele sağlam bir kahvaltının büyük önemi vardır. Her kahvaltı sofrasında en az bir yumurta yenmesi gerekiyor. Ancak en fazla bir yumurtanın sarısı tüketilmeli. Çünkü yumurta sarısı çok fazla yağ içermektedir. Kahvaltı sofralarında süt ve süt ürünlerinin tüketimi çok önemli. Süt hem sıvı dengesi açısından hem de vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumu bize sağlamaktadır. Yaz aylarında bir kahvaltı sofrasında tuzsuz peynir, bir haşlanmış yumurta, en fazla 5 adet zeytin, salatalık, domates, yeşillik gibi yiyecekler tüketilmeli. Reçel ve bal gibi fazla şeker içeren yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Kızartma gibi yiyeceklerden kesinlikle uzak durulması gerekiyorÖğle yemeği: Bir ara öğün olan öğle yemeğinde ayran içmek en mantıklı yöntemdir. Ayran tokluk hissi vermesi ve vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri içermesi açısından öğlen yemeklerinde tercih edilebilir. Ayrıca ayran mide asitlerini düzenleyerek, mide rahatsızlıklarına engel olur. Akşam yemeği: Uyumadan en az 3 saat önce yemek yenilmesi kesilmelidir. Akşam yemeklerinde haşlamış sebzeler, baklagil tercih edilmelidir. Akşam yemeği üzerine meyve yemek vücudun ihtiyaç duyduğu şekeri karşılayacaktır. Akşam uyuyana kadar bol bol su içilmelidir.
İlginizi Çekebilir