Ödemiş ilçesinde artık her yıl geleneksel bir hal alan " Kar Helvası " yapımı bu yazda devam ediyor. " Bozdağ " mevkindeki 2 Bin 157 rakımlı yüksekliğe çıkılarak, testere yardımıyla temiz karlar kesiliyor. Sonrasında ise helva yaparak sıcak havalarda içinizi donduran bir lezzete dönüşüyor. " Ekmeğini Kardan Çıkarmak " sözü bu durumu en iyi şekilde özetliyor. Zahmetli ve yorucu olsada, o yükseklikteki bir yerden kar temizleyerek helva yapmak ekmek parası olarak büyük önem taşıyor.
" Kar Helvası Serinletiyor "
Ödemiş Bozdağ bölgesinde kar kuyuları bulunuyor. Kar kuyuları her yıl aldığı karı muhafaza ederek yaz aylarında " Helva " olarak sizlere döndürüyor. Gerçektende zahmetli olan bu işi yapanlar ise hallerinden gayet memnunlar. Karı testere yardımıyla en temiz yerlerinden keserek ayırıyorlar. Sonrası ise marifetli bir şekilde yaz helvası yapmak. İzmir'in sıcak yaz aylarında kar helvası tadarak serinlemek ise büyük bir rahatlık.
" Belgeseli Bile Çekildi "
Bozdağ mevkinin en yüksek rakımında emek dolu bu yolcuğun " Belgeseli " bile çekildi. Daha önce böyle bir şeyi duymamış olanlar, çekilen belgesel neticesinde öğrenmiş oluyorlar. İlk kez duyan herkes büyük şaşkınlık geçirirken, İzmir'e gelerek bu lezzeti tatmak dahi istiyorlar. Belgeselde dikkat çeken yanlar ise emek vererek, yorucu olan kar kesim işinin gerçekten de ustaca yapılması.
" Kar Helvası Serinletiyor "
Ödemiş Bozdağ bölgesinde kar kuyuları bulunuyor. Kar kuyuları her yıl aldığı karı muhafaza ederek yaz aylarında " Helva " olarak sizlere döndürüyor. Gerçektende zahmetli olan bu işi yapanlar ise hallerinden gayet memnunlar. Karı testere yardımıyla en temiz yerlerinden keserek ayırıyorlar. Sonrası ise marifetli bir şekilde yaz helvası yapmak. İzmir'in sıcak yaz aylarında kar helvası tadarak serinlemek ise büyük bir rahatlık.
" Belgeseli Bile Çekildi "
Bozdağ mevkinin en yüksek rakımında emek dolu bu yolcuğun " Belgeseli " bile çekildi. Daha önce böyle bir şeyi duymamış olanlar, çekilen belgesel neticesinde öğrenmiş oluyorlar. İlk kez duyan herkes büyük şaşkınlık geçirirken, İzmir'e gelerek bu lezzeti tatmak dahi istiyorlar. Belgeselde dikkat çeken yanlar ise emek vererek, yorucu olan kar kesim işinin gerçekten de ustaca yapılması.