• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • MENEMEN
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • ALİAĞA FOÇA BERGAMA DİKİLİ ÇİĞLİ KARŞIYAKA SİZDEN GELENLER EĞİTİM KÜLTÜR-SANAT BELEDİYE
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Uzadıkça uzayan kuymak tarifi! Benimki böyle olmuyor demeyin: Püf noktası meğer bundaymış
Yaşam
Yayınlanma: 22 Şubat 2024 - 22:53

Uzadıkça uzayan kuymak tarifi! Benimki böyle olmuyor demeyin: Püf noktası meğer bundaymış

İki kişilik hızlı bir kuymak tarifi arıyorsanız işte nefis bir tarif. Karadeniz'in vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuymak, muhlama veya mıhlama olarak da bilinir. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte 2 kişilik lezzetli kuymak tarifi..

Yaşam
22 Şubat 2024 - 22:53
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uzadıkça uzayan kuymak tarifi! Benimki böyle olmuyor demeyin: Püf noktası meğer bundaymış
Basit ve lezzetli kuymak arıyorsanız bu tarifimizin hazırlanışı ve hazırlanması yaklaşık olarak 20 dakika sürüyor. Kahvaltılarda sıklıkla tercih edilen lezzetli kuymak yapmak için suyun yerine süt de kullanabilirsiniz. İşte iki kişilik kolayca hazırlanan kuymak tarifi ve ihtiyacınız olacak malzemeler..

KUYMAK TARİFİ

Malzemeler:

1 yemek kaşığı mısır unu

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım kase kolot peyniri (Çeçil veya kaşar peyniri de kullanabilirsiniz)

Yarım su bardağı oda sıcaklığında su

Çeyrek çay bardağı sıcak su

Yarım tatlı kaşığı tuz

Uzadıkça uzayan kuymak tarifi

Püf noktası:

Unun topaklaşmasını önlemek için suyu dökerken kaşığın tersiyle unu ezmeniz gerekiyor. Bir diğer ipucu da unu topaklanmaması için iyice kavurmaktır.

Kuymak hazırlanışı:

Tereyağını bakır bir tencerede eritin. Tereyağının köpürmesinin ardından mısır nişastasını ekleyin. Mısır unu rengi değişince oda sıcaklığındaki suyu ve tuzu ekleyin. Daha sonra da suyunu çekene kadar iyice kavurun.

Suyunu iyice çektikten sonra kolot peynirini ekleyin. (Kolot peyniriniz yoksa başka peynirler de kullanabilirsiniz ama en iyi sonuç için kolot peynirini öneriyoruz.)

Peynir eriyene ve sıvı emilene kadar pişirin. Peynirin erimesinin ardından aynar suyu ekleyin ve peynir suyu çekip akıcı bir kıvama gelince ateşi azaltın.

Tereyağı yüzeye çıktığında kuymak hazır demektir. Afiyet olsun.

Servis Önerileri: Tereyağının donmasını önlemek için pişmesinin hemen ardından sıcak bir şekilde servis yapın.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
1 litre süt 21 TL! Bu indirimden yetişen alıyor: A101'de kapışılacak!
1 litre süt 21 TL! Bu indirimden yetişen alıyor: A101'de kapışılacak!
Yaz kış kase kase içirecek! Kokusuyla büyüleyen göz domates çorbası tarifi!
Yaz kış kase kase içirecek! Kokusuyla büyüleyen göz domates çorbası tarifi!
Bu indirim zeytinyağı stoğu yaptırır! 3 günlüğüne 199 TL'ye satışa çıktı!
Bu indirim zeytinyağı stoğu yaptırır! 3 günlüğüne 199 TL'ye satışa çıktı!
Son Haberler
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan Geçiyor
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan...
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Backlink Nedir, Ne için Gereklidir?
Backlink Nedir, Ne için Gereklidir?
Altın fiyatlarında büyük rekor geliyor! Hatice Kolçak 3000 TL için tarih verdi
Altın fiyatlarında büyük rekor geliyor! Hatice Kolçak 3000 TL için tarih verdi

Ana Sayfa
MENEMEN
GÜNDEM
İZMİR
EKONOMİ
SPOR
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
ALİAĞA
FOÇA
BERGAMA
DİKİLİ
ÇİĞLİ
KARŞIYAKA
SİZDEN GELENLER
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
BELEDİYE
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • BALÇOVA
  • FOÇA
  • İZMİR
  • KARŞIYAKA
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MENEMEN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı Menemen Haber'e aittir..
Kesinlikle kaynak LİNK göstermeden kullanılamaz. EGE HABER

Yazılım: Tumeva Bilişim

İzmir Gazetesi