Basit ve lezzetli kuymak arıyorsanız bu tarifimizin hazırlanışı ve hazırlanması yaklaşık olarak 20 dakika sürüyor. Kahvaltılarda sıklıkla tercih edilen lezzetli kuymak yapmak için suyun yerine süt de kullanabilirsiniz. İşte iki kişilik kolayca hazırlanan kuymak tarifi ve ihtiyacınız olacak malzemeler..
KUYMAK TARİFİ
Malzemeler:
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tereyağı Yarım kase kolot peyniri (Çeçil veya kaşar peyniri de kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı oda sıcaklığında su Çeyrek çay bardağı sıcak su Yarım tatlı kaşığı tuz
Püf noktası:
Unun topaklaşmasını önlemek için suyu dökerken kaşığın tersiyle unu ezmeniz gerekiyor. Bir diğer ipucu da unu topaklanmaması için iyice kavurmaktır.
Kuymak hazırlanışı:
Tereyağını bakır bir tencerede eritin. Tereyağının köpürmesinin ardından mısır nişastasını ekleyin. Mısır unu rengi değişince oda sıcaklığındaki suyu ve tuzu ekleyin. Daha sonra da suyunu çekene kadar iyice kavurun. Suyunu iyice çektikten sonra kolot peynirini ekleyin. (Kolot peyniriniz yoksa başka peynirler de kullanabilirsiniz ama en iyi sonuç için kolot peynirini öneriyoruz.) Peynir eriyene ve sıvı emilene kadar pişirin. Peynirin erimesinin ardından aynar suyu ekleyin ve peynir suyu çekip akıcı bir kıvama gelince ateşi azaltın. Tereyağı yüzeye çıktığında kuymak hazır demektir. Afiyet olsun. Servis Önerileri: Tereyağının donmasını önlemek için pişmesinin hemen ardından sıcak bir şekilde servis yapın.