Yılbaşı Sofralarına Taç: Şef Didar Yanar'dan Lezzetli Kütük Pasta Tarifi!
Şef Didar Yanar, yılbaşı sofralarını taçlandıracak bir tarifle karşımızda: Kütük Pasta! Hazırlanma süresi 30 dakika olan bu şaheser, sadece 7 dakikada pişiyor ve 6 kişilik bir ziyafet için ideal. İşte lezzetin sırları!
Malzemeler
Kek İçin:
30 gr un
56 gr kakao 1 gr tuz
4 adet yumurta 85 gr toz şeker
İç kreması için:
200 gr krema 30 gr pudra şekeri 5 gr vanilin
Ganaj İçin:
100 gr krema 100 gram bitter çikolataKek hamurunu hazırlamak için, yumurtaları oda sıcaklığında bekletin ve bir tencereye su koyarak kaynatın. Yumurtaları ve toz şekeri ısıya dayanıklı bir kaba alın ve mikserle kabarana kadar çırpın. Benmari usulüyle karışımı ısıtarak 10 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta un, kakao ve tuzu karıştırın, yumurtalı karışıma ekleyip spatula ile nazikçe katlayarak karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru yayın ve önceden ısıtılmış 225 derece fanlı fırında 7 dakika pişirin. İç kreması için, krema, pudra şekeri ve vanilyayı mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Pişmiş kekin üzerine kremayı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ganaj için, kremayı kaynatın ve içine bitter çikolataları ekleyerek karıştırın. Soğuması için dolaba kaldırın. Sardığınız rulonun bir kısmını kesip, kalan kekin yanına yerleştirin. Soğumuş ganajı pastanın üzerine sürün ve çatal yardımıyla kütük görünümü verin. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!