Evde turşu yapımında kavanoza bir tutam eklenmesi erimenin önüne geçmektedir. Turşu daha kıtır bir hal alacaktır. Turşu kavanozuna bir tutam ne eklenmelidir? Tüm detaylar haberimizde.
Evde turşu yapılmasında bu püf noktalara dikkat edilmelidir: -Kaliteli malzeme kullanımına özen gösterilmelidir. Turşunun kalitesi ve lezzetini belirlemektedir. - Turşu yapılacak olan kavanoz, kapak ve bıçak malzemelerinin temiz olmasına dikkat edilmelidir. - Doğru oranda tuz kullanımı önemlidir. Litrelik bir suya 60-70 gram tuz kullanılmalıdır. - Doğru fermenstasyon süresi önemlidir. Sebze cinsi ve büyüklüğüne bağlı olarak fermentasyon süresi belirlenmelidir. Çoğunlukla 1-2 hafta arasında süre doğru olacaktır. - Sıcaklık, ışık önemli faktörlerdir. Güneş ışığından uzak, sıcaklığın kontrol altında olduğu bir ortam uygun olacaktır. - Turşu deneyim gerektirmektedir. Deneyim kazanarak iyi sonuçlar elde edilebilir. Hazırlanan turşu suyu içerisine birkaç kişniş tohumu eklenmelidir. Turşu suyunun kaynatılması ardından ılıması beklenmelidir. Bu sayede turşular sert olacaktır. Sebzelerin taze olması önemlidir. Sofra tuzu yerine kaya tuzu terch edilmelidir.
TURŞU YAPIMININ PÜF NOKTASI!
Evde turşu yapılması daha lezzetli bir tada kavuşmasını sağlayacaktır. Turşu yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır.![turşu](/images/haberler/2024/02/tursu-737715652.jpg)