Malzemeler:
200 gram bitter çikolata 100 gram tereyağı
2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilin 1/2 su bardağı un 1/4 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1/2 su bardağı damla çikolata veya ceviz içi (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1. İlk olarak çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritin. Eriyen çikolataya tereyağını ekleyip karıştırın, oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. 2. Yumurta ve şekeri mikserle karıştırın. Vanilyayı ekleyip karıştırmayı sürdürün. 3. Yumurtalı karışıma çikolatalı karışımı ekleyip çırpmaya devam edin. 4. Unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip spatulayla karıştırın. Ayrıca çikolata parçacıkları veya ceviz de ekleyebilirsiniz. 5. Karışımı buzdolabında yaklaşık bir saat kadar dinlendirmeye bırakın. 6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğü parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 7. Önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Bu tarifle, kafede yapılanlardan daha lezzetli olan ıslak kurabiyeleri evde pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!