Köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir ve mangal keyfinin olmazsa olmazıdır. Herkesin severek yediği bu köfteleri evde yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Sokak köftecilerinin ustalıkla hazırladığı bu lezzeti evinizde de yakalayabilirsiniz. İşte evde hazırlayabileceğiniz lezzetli ve pratik köfte tarifi...
KÖFTE TARİFİ: EVDE USTA KÖFTECİLER GİBİ KÖFTE YAPIMI
İşte ustalara bile taş çıkartan köfte yapımı tarifi…
Malzemeler
• 1 adet yumurta • 1 adet soğan • 2 diş sarımsak • 1 tutam maydanoz • 600 gram orta yağlı kıyma • 3 yemek kaşığı galeta unu • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı kimyon • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi • Yarım çay kaşığı karbonat • 1 tatlı kaşığı biber salçası• Karabiber
Hazırlık Aşamaları
1. Yumurtayı kırın ve rondoda çırpın. 2. Soğanın kabuğunu soyun, parçalara ayırın ve rondoda püre haline getirin. 3. Sarımsakları ekleyin ve rondoda soğanla birlikte çekin. 4. Mayısdanozu ince ince kıyın veya rondoda soğan ve sarımsakla birlikte çekin. 5. Yoğurma kabına kıymayı, maydanozu, soğan ve sarımsak karışımını, galeta ununu, tuzu, kimyonu, üzüm pekmezini, karbonatı, salçayı ve karabiberi ekleyin ve iyice yoğurun. 6. Köfte harcını streç filmle sarın ve birkaç saat dinlendirin.7. Harcı dinlendirdikten sonra, köfteleri istediğiniz boyutta şekillendirin.
Pişirme Önerileri
1. Tavayı yağsız olarak ısıtın. 2. Köfteleri tavaya dizin ve her iki tarafını da eşit şekilde kızartın. 3. Kıymadaki yağ, köftelerin pişmesini sağlayacaktır. 4. Köfteleri pişirirken sık sık çevirin ki yanmasınlar. 5. Pişen köfteleri servis tabağına alın ve yanında domates dilimleri ve patates ile servis yapın. Bu tarif ile lezzetli ve ev yapımı köftelerinizi hazırlayabilir, aileniz ve dostlarınızla mangal tadında bir ziyafet sunabilirsiniz. Afiyet olsun!