Pratik mutfak sırlarından biri olan tavada su böreği yapmak oldukça basit. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz su böreği misafirlerinizin beğenisini toplayacak. Tavada kısa sürede yapılacak su böreği tarifi ve malzemeleri haberimizde.
MALZEMELER
3 adet yufka
1 kase peynir
Sosu için:
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Pişirmek için:
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Sos malzemeleri bir kap içerisine alınarak çatal veya tel çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Tavaya tereyağı sürülerek ilk yufka serilir. Yufkanın kenarlarını dışarıya doğru sarkıtarak diğer yufkalar 6 eşit parçaya bölünür. 12 parça yufka elde edilerek yufkalar soslanarak tavaya alınır. Aralarına peynir eklenerek diğerleriyle üzeri kapatılır. Kalan sosu üzerine gezdirilerek ocağa alınır ve kapağı kapalı 10 dakika pişmeye bırakılır. Renginin kızarmasıyla beraber çevrilerek üst kısmıda kızartılır. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Ardından böreğinizi tavadan servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.
MALZEMELER
3 adet yufka
1 kase peynir
Sosu için:
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Pişirmek için:
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Sos malzemeleri bir kap içerisine alınarak çatal veya tel çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Tavaya tereyağı sürülerek ilk yufka serilir. Yufkanın kenarlarını dışarıya doğru sarkıtarak diğer yufkalar 6 eşit parçaya bölünür. 12 parça yufka elde edilerek yufkalar soslanarak tavaya alınır. Aralarına peynir eklenerek diğerleriyle üzeri kapatılır. Kalan sosu üzerine gezdirilerek ocağa alınır ve kapağı kapalı 10 dakika pişmeye bırakılır. Renginin kızarmasıyla beraber çevrilerek üst kısmıda kızartılır. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Ardından böreğinizi tavadan servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.