Hazır baklava yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Sos için 2 yumurta, 1 bardak süt, 1 bardak şeker, 1 vanilya, 1 kabartma tozu, yarım su bardağı sıvı yağ. İlk olarak bir yufka serilir ve içine dövülen ceviz serpilir. Daha sonra sağ alt ve sol alt köşeden tutularak yufka büzülür ve bir borcama yerleştirilir. Bütün yufkalar tamamlandıktan sonra üstüne 1 su bardağı zeytinyağı gezdirilir. 200 derece önceden ısıtılan fırında 10 dakika üstü kızarana kadar pişirilir. Baklava pişerken sos malzemeleri karıştırılır ve fırından çıkarılan tatlının üstüne dökülür. Tatlı tekrar fırına atılır ve 6-7 dakika kadar daha pişirilir. Tatlı piştikten sonra üstüne şerbeti dökülür. Şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
EVDE PRATİK BAKLAVA TARİFİ
Dışarıdan aldığınız baklavalar yerine evinizde baklava yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Evde pratik baklava yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; Hazır baklavalık yufka, 3 su bardağı dökülmüş ceviz, 1.5 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı şeker, 2 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya. Şerbet için; 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, yarım limon.Sos için 2 yumurta, 1 bardak süt, 1 bardak şeker, 1 vanilya, 1 kabartma tozu, yarım su bardağı sıvı yağ. İlk olarak bir yufka serilir ve içine dövülen ceviz serpilir. Daha sonra sağ alt ve sol alt köşeden tutularak yufka büzülür ve bir borcama yerleştirilir. Bütün yufkalar tamamlandıktan sonra üstüne 1 su bardağı zeytinyağı gezdirilir. 200 derece önceden ısıtılan fırında 10 dakika üstü kızarana kadar pişirilir. Baklava pişerken sos malzemeleri karıştırılır ve fırından çıkarılan tatlının üstüne dökülür. Tatlı tekrar fırına atılır ve 6-7 dakika kadar daha pişirilir. Tatlı piştikten sonra üstüne şerbeti dökülür. Şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz.