Sütsüz poğaça tarifi, süt kullanmadan evde balon gibi kabaran ve lezzetli poğaçalar hazırlamak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Bu tarifte su, sıvı yağ ve yumurta akı gibi malzemelerle hazırlanan hamur, maya sayesinde kabarıyor. Böylece süt olmadan da hafif ve yumuşak poğaçalar elde edilebiliyor. Hamuru hazırlamak için ılık su, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuz bir karıştırma kabında çırpılır. Ardından, yarım paket instant maya ve un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur, ılık bir ortamda bir saat boyunca mayalanmaya bırakılır.
Mayısalanan hamur, un serpilmiş tezgaha alınarak tekrar yoğrulur ve 12 eşit parçaya bölünür. Her bir parça elde yuvarlanarak beze haline getirilir. Şekillendirilmiş poğaçalar, fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir ve tepsi mayası için yaklaşık 20 dakika bekletilir. Son aşamada, poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını çırparak sürün. Dilerseniz susam, çörek otu ya da haşhaş ekleyebilirsiniz. Ardından, 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika boyunca, poğaçalar altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirilir. Kabaran ve altın rengini alan poğaçalarınız servise hazır. Afiyet olsun!
Mayısalanan hamur, un serpilmiş tezgaha alınarak tekrar yoğrulur ve 12 eşit parçaya bölünür. Her bir parça elde yuvarlanarak beze haline getirilir. Şekillendirilmiş poğaçalar, fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir ve tepsi mayası için yaklaşık 20 dakika bekletilir. Son aşamada, poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını çırparak sürün. Dilerseniz susam, çörek otu ya da haşhaş ekleyebilirsiniz. Ardından, 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika boyunca, poğaçalar altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirilir. Kabaran ve altın rengini alan poğaçalarınız servise hazır. Afiyet olsun!