Reklam

Menemen Belediyesi'nin Karakılçık Buğdayından ürettiği Ekmekler Şimdi Raflarda

Menemen Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl ekimini yaptığı karakılçık buğdayının hasatını beklerken, ekmek üretimine de başladı. Emiralem'de üretilen ekmekler şimdi satış alanlarındaki raflarda yerini aldı.

Menemen Belediyesi'nin Karakılçık Buğdayından ürettiği Ekmekler Şimdi Raflarda

Menemen Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl ekimini yaptığı karakılçık buğdayının hasatını beklerken, ekmek üretimine de başladı. Emiralem'de üretilen ekmekler şimdi satış alanlarındaki raflarda yerini aldı.

Menemen Belediyesi'nin Karakılçık Buğdayından ürettiği Ekmekler Şimdi Raflarda
15 Mayıs 2020 - 13:50

Menemen Belediyesi'nin Karakılçık Buğdayından ürettiği Ekmekler Şimdi Raflarda!

Menemen Tarımsal Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen Ekim Şenliği töreninde Karakılçık buğdayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla toprakla buluşmuştu. Yerli tohumların önemine dikkat çekilerek ekimi başlatılan karakılçık buğdayının hasatını beklerken Menemen Belediyesi ekmek üretim çalışmalarına da hız verildi. Emiralem'de uzman diyetisyen kontrolünde üretilmeye ekmekler Emiralem Engelsiz Cafe, Menemen Merkez Matador Fırını ve Egekent 2 de Belediye Fırınında satılmak üzere raflarda yerini aldı.

Koronavirüs'e faydası

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu Habertürk TV'nin Açık ve Net programının konuğu olarak Koronavirüe karşı etkili besinleri anlattı. Saraçoğlu programın bir bölümünde Karakılçık buğdayının önemine değinerek " Leptin kaynaklı gıdalardan istifa edilmelidir. Mercimek de, soya da patlıcan da tahılda var ekmek buğday da var fakat hangi buğday, tüm buğdaylar yakışıklı ama nerede karakılçık buğdayı nerede siyes buğdayı nerede turan buğdayı, nerede topbaş buğdayı. Bunlar benim atalarımın buğdayıdır" dedi. Program da birçok üründen bahseden Saraçoğlu, Karakılçık Buğdayı'ndan da bahsetmesiyle Menemen'deki üretimin önemi ortaya çıktı.


Dilek Aksoy üretime başladık

Konu ile açıklamada bulunan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un eşi Dilek Aksoy, "Menemen Belediyesi Mor Mutfak Atölyesi'nde uzman diyetisyen kontrolünde üretilen ekşi mayalı ekmeklerimiz taş değirmenler de öğütülmüş doğal tam buğday, karakılçık, karabuğday, nohut, çavdar ve siyez unlarından üretilmektedir. Bol lif içeren ekmeklerimiz kan şekerini yavaş yükseltir ve kolesterolü dengeler, uzun süre tok tutarak kilo kontrolüne yardımcı olur. Ekmeklerimiz Aralık 2019'dan beri günde 15-20 adet üretilmektedir. Kişiye özel kuru domatesli, kekikli, cevizli, zeytinli üretim yapılabilmektedir. Ekşi mayanın mayalanma süresi gereği siparişler için 2 gün öncesinden haber verilmesi gerekmektedir. Ekmeklerimizde sadece sipariş edilen un kullanılmakta, kişilerin sağlık durumları göz önünde bulundurularak kesinlikle başka un ilave edilmemektedir " dedi.



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum