Evde hazırlayacağınız bu peynirli poğaça tarifi, pastane ürünlerini aratmayacak bir tat sunacak. Bu tarifin lezzet sırrı, deneyimli şeflerin tavsiyelerinde saklı. Şimdi sizlere, evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bu muhteşem poğaçalar için, 22 yıl tecrübeli şef Ferit Ramadani’nin özel tarifini ve pişirme tüyolarını aktarıyoruz.
Ev yapımı peynirli poğaçanızın tadını pastane kalitesine çıkarmak için bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte o lezzeti katlayacak öneriler...
DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
• 125 gr. margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında) • 1 çay bardağı sıvı yağ • Yarım çay bardağı yoğurt • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 2 yemek kaşığı sirke • 1 paket kabartma tozu • Yarım demet ince kıyılmış dereotu • Yaklaşık 3,5 - 4 su bardağı un• Beyaz peynir (isteğe göre miktar ayarlanabilir)
DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR?
1. Dereotu ve peynir hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın. 2. Unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. 3. İnce kıyılmış dereotunu hamura ekleyip yoğurun. 4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve isteğe bağlı olarak içine peynir yerleştirin. 5. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin.6. Önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana dek pişirin.
LEZZETLİ POĞAÇALAR İÇİN PÜF NOKTALARI
• Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurun kıvamını ayarlayın. • Sirke, poğaçanızın daha gevrek olmasını sağlayacak gizli malzemedir; endişelenmeyin, sirkenin kokusu ya da tadı hamurda kalmayacaktır.Bu önerilerle, evinizde pastane tadında peynirli poğaçalar yapabilirsiniz.