İrmik helvası, buğday unu helvası gibi diğer klasik helvalardan sıkıldıysanız ayvanın tam mevsiminde ayva helvası tarifini mutlaka deneyin. Pratik ve ekonomik bir tariftir. Ayrıca ayva helvası buzdolabında üç aya kadar bozulmadan saklanabilmektedir. O halde gelin ayvanın aromatik aromasında yapabileceğiniz eğlenceli helva tariflerine bir göz atalım.
Ayva Helvası Tarifi
Malzemeler:
2 kilogram ayva
6 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı su 1 kilogram şeker 1/2 adet limon suyu
Hazırlanışı:
Ayva helvası yapmak için öncelikle ayvanın kabuğunu soyun, çekirdeklerini çıkarın, sert kısımlarını çıkarın ve daha sonra iri parçalar halinde kesin. Ayvanın kabuğunu, çekirdeklerini ve ayvayı suyla yıkayıp süzün. Öncelikle ayva kabuğunu, çekirdeklerini, karanfili ve tarçın çubuğunu büyük bir tencereye ekleyin. Ayvaları üstüne koyun, su ekleyin, kapağını kapatın ve kısık ateşe koyun. Ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirin. Islatılmış ayvaları dikkatlice tencereden çıkarın, tencerenin dibindeki suyu boşaltın, ayvaya ekleyin ve pürüzsüz bir karışım oluşana kadar her şeyi püre haline getirin. Karışımı temiz tencerenin içine dökün. Toz şekerle limonun suyunu ekleyerek karıştırın. Helvayı, suyu tamamen buharlaşana ve kenarlarından biraz soyulmaya başlayana kadar yaklaşık olarak 2 saat kadar orta ateşte pişirin. Bir gece buzdolabında dinlendirilen ayva helvası yemeye hazırdır. Afiyet olsun.