1. Kabartma Tozu ile Karbonat: Kek hamuruna kabartma tozuyla karbonat eklemek en yaygın yöntemlerden birisidir. Kabartma tozu hamurdaki asitle reaksiyona girer ve karbondioksit gazı üretir ve bu da hamurun kabarmasına neden olur. Benzer şekilde karboantta asitlerle reaksiyona girerek pişirme işlemini gerçekleştirir. 2. Yumurta: Yumurta, kek hamurunun kabarmasını sağlamanın başka bir yoludur. Yumurtadaki proteinler hava kabarcıklarını yakalayarak hamurun daha iyi kabarmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda yumurtanın sarısı kekin rengiyle birlikte dokusunu da iyileştirir.
3. Karbonat ile Sirke: Kek hamuruna karbonatla sirke eklemek hamurun daha hızlı kabarmasına yardımcı olacaktır. Sirke kabartma tozu ile reaksiyona girerek kabarcıklar oluşturur ve hamurun kabarmasına neden olur. Ayrıca sirke kekin asitliğini dengeler ve daha dengeli kabarma sağlar. 4. Yoğurt: Kek hamurunun içine yoğurt eklemek kekin daha kolay kabarmasını sağlayacaktır. Yoğurttaki asit hamurun kabarmasına yardımcı olur. Ayrıca yoğurt kullanmak kekin nemli ve aynı zamanda yumuşak olmasını sağlayacaktır. Bu dört pratik yöntem sayesinde kek hamurunuzun bulut gibi yükselmesini sağlayabilir, hafif ve lezzetli bir pasta ortaya çıkarabilirsiniz.
3. Karbonat ile Sirke: Kek hamuruna karbonatla sirke eklemek hamurun daha hızlı kabarmasına yardımcı olacaktır. Sirke kabartma tozu ile reaksiyona girerek kabarcıklar oluşturur ve hamurun kabarmasına neden olur. Ayrıca sirke kekin asitliğini dengeler ve daha dengeli kabarma sağlar. 4. Yoğurt: Kek hamurunun içine yoğurt eklemek kekin daha kolay kabarmasını sağlayacaktır. Yoğurttaki asit hamurun kabarmasına yardımcı olur. Ayrıca yoğurt kullanmak kekin nemli ve aynı zamanda yumuşak olmasını sağlayacaktır. Bu dört pratik yöntem sayesinde kek hamurunuzun bulut gibi yükselmesini sağlayabilir, hafif ve lezzetli bir pasta ortaya çıkarabilirsiniz.