İtalya'nın geleneksel tatlarından biri olan ve Türkiye'de de büyük beğeni toplayan bu kurabiye, evde yapımı kolay ve malzemeleri ulaşılabilir bir lezzet. Pastanelerde nadiren bulunan bu özel tat, pratik tarifiyle sizin de imza lezzetiniz olmaya aday. İşte, dört malzemeyle hazırlayabileceğiniz cevizli İtalyan kurabiyesinin tarifi...
Cevizli İtalyan Kurabiyesi Yapılışı
Cevizli İtalyan Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler
- 150 gram toz şeker (yaklaşık ¾ su bardağı)
- 300 gram ceviz içi (yaklaşık 3 su bardağı)
- 2 adet yumurta akı (hafifçe çırpılmış)
- 25 gram pudra şekeri (yaklaşık ¼ su bardağı)
Cevizli İtalyan Kurabiyesi Yapılışı
- Mutfak robotuna 2 su bardağı ceviz ve 150 gram toz şekeri koyun ve kum gibi olana dek çekin.
- Elde ettiğiniz cevizli şeker karışımını bir yoğurma kabına alın ve üzerine hafif çırpılmış 2 yumurta akını ekleyerek iyice karıştırın.
- Malzemeleri yumurta akı ile tamamen bütünleştirdikten sonra, hamuru ellerinizle güzelce yoğurun ve streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Fırını 180 derecede önceden ısıtmak için kurabiyeleri dolaptan çıkarmadan 5 dakika önce açın.
- Hamuru buzdolabından çıkarıp 18 eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlak kurabiye şekline getirin.
- Pudra şekerini geniş bir tabağa serpin ve kurabiyeleri her tarafını pudra şekeriyle kaplayacak şekilde bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklı olarak dizin.
- Geriye kalan 1 su bardağı ceviz içinden iri parçaları seçip, kurabiye hamurlarının üstüne hafifçe bastırarak yerleştirin.
- Fırında, kenarları sertleşene dek yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika tepside soğutun ve ardından tamamen soğuması için tel rafa alın.
- Soğuyan kurabiyeleri hava almayan bir kapta buzdolabında bir hafta kadar saklayabilirsiniz. Afiyet olsun...