emek dünyasında sık sık karşımıza çıkan klasik tariflerden sıkılanlar için enfes bir yenilik: Dilimlenmiş Kabak Sarması! Geleneksel zeytinyağlı kabak dolması tarifinin modern bir yorumu olan bu lezzet, sofralarınıza yepyeni bir tat katacak. Kabakların ince ince dilimlenip sarma yapımında kullanılması, bu tarifin kendine özgü bir dokunuşu. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, ana yemek olarak servis edilebileceği gibi, yanında ikram edilen bir atıştırmalık olarak da tercih edilebilir. Kıyma kullanmak ise tamamen kişisel tercihe bağlı.
Malzemeler: -2 adet taze kabak
-1/2 çay bardağı pirinç -100 gram kıyma (isteğe bağlı) -1 yemek kaşığı zeytinyağı -3 yemek kaşığı domates püresi -1 çay kaşığı sarımsak tozu -1 çay kaşığı kimyon -2 yemek kaşığı karabiber Yapılış: İlk adım olarak, kabakları iyice yıkayıp kurulayın ve uzun ince dilimler halinde kesin. Bir kasede zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı kabak dilimlerinin her birine fırça yardımıyla sürün. Soslanmış kabakları 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. İç harç için, derin bir kasede pirinç, domates püresi, karabiber ve kimyonu karıştırın. İsteğe bağlı olarak kıyma ekleyebilirsiniz. Fırınlanmış ve soğumuş kabak dilimlerinin üzerine hazırladığınız iç harçtan yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar koyun ve rulo şeklinde sarın. Sarımsak tozu ilavesiyle zeytinyağını sos tavasında kızdırın. Sarımsaklı zeytinyağını kabak rulolarının üzerine gezdirin. Kalan iç harcı salça ile birleştirip, sıcak su ekleyerek karıştırın ve kabak rulolarının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Açılmasını önlemek için ortadan tahta şiş geçirebilirsiniz. Sıcak veya soğuk servis yapın ve enfes lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!
KABAK SARMA TARİFİYLE SOFRALARINIZ RENKLENSİN!
-1/2 çay bardağı pirinç -100 gram kıyma (isteğe bağlı) -1 yemek kaşığı zeytinyağı -3 yemek kaşığı domates püresi -1 çay kaşığı sarımsak tozu -1 çay kaşığı kimyon -2 yemek kaşığı karabiber Yapılış: İlk adım olarak, kabakları iyice yıkayıp kurulayın ve uzun ince dilimler halinde kesin. Bir kasede zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı kabak dilimlerinin her birine fırça yardımıyla sürün. Soslanmış kabakları 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. İç harç için, derin bir kasede pirinç, domates püresi, karabiber ve kimyonu karıştırın. İsteğe bağlı olarak kıyma ekleyebilirsiniz. Fırınlanmış ve soğumuş kabak dilimlerinin üzerine hazırladığınız iç harçtan yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar koyun ve rulo şeklinde sarın. Sarımsak tozu ilavesiyle zeytinyağını sos tavasında kızdırın. Sarımsaklı zeytinyağını kabak rulolarının üzerine gezdirin. Kalan iç harcı salça ile birleştirip, sıcak su ekleyerek karıştırın ve kabak rulolarının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Açılmasını önlemek için ortadan tahta şiş geçirebilirsiniz. Sıcak veya soğuk servis yapın ve enfes lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!