• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • MENEMEN
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • ALİAĞA FOÇA BERGAMA DİKİLİ ÇİĞLİ KARŞIYAKA SİZDEN GELENLER EĞİTİM KÜLTÜR-SANAT BELEDİYE
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. Gaziantep'te EBA'ya ulaşamayan öğrenci kalmayacak
EĞİTİM
Yayınlanma: 07 Aralık 2020 - 15:26
Güncelleme: 07 Aralık 2020 - 15:26

Gaziantep'te EBA'ya ulaşamayan öğrenci kalmayacak

Gaziantep Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. nin merkezini ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, EBA üzerinden eğitim alan öğrencilerin sıkıntı...

EĞİTİM
07 Aralık 2020 - 15:26
Güncelleme: 07 Aralık 2020 - 15:26
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gaziantep'te EBA'ya ulaşamayan öğrenci kalmayacak
Gaziantep Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. nin merkezini ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, EBA üzerinden eğitim alan öğrencilerin sıkıntı yaşadığı 25 noktada altyapı güçlendirme çalışması başlattıklarını söyledi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'Akıllı Şehirler Projesi' kapsamında kurum bünyesinde kurulan Gaziantep Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş'nin merkezini ziyaret etti. Ziyarette Başkan Fatma Şahin, korona virüs salgını nedeniyle Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim alan öğrencilerden internet sıkıntısı yaşayan bölgeler için 25 noktada çalışma başlattıklarını, altyapıyı güçlendirerek sisteme ulaşım imkânlarını sunacaklarını aktardı.
Çağın getirdiği teknoloji ve bilgi akımını iyi değerlendirerek çalışmalarını bu yönde sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte internet sıkıntısı yaşanan bölgelerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın uzaktan eğitim sistemi EBA'ya ulaşamayan öğrenciler için 25 noktada çalışma başlattı. Bulut sistemi üzerinden yapılması planlanan çalışma ile fırsat eşitliği sağlanarak Gazi şehirde EBA'ya giremeyen öğrencinin kalmaması hedefleniyor. Gaziantep Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.'nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nde ki yeni çalışma yerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı ile yoğun çalıştıklarını belirterek, imkanı olmayanlar için tabletleri dağıtmaya devam ettiklerini hatırlattı. Şahin, "Çocuklarımız internet ortamında eğitim hayatına devam ediyor. Ama bu internet ortamı imkânına ulaşamayan çocuklar var. 25 bölgede ekipler çalışmaya başladı. Bir sistem ile EBA'ya girip eğitimini alacağı bir sistem için çalışıyoruz. Önümüzdeki haftada belirlenen bölgeleri tek tek dolaşarak çocukların akıllı eğitimden yararlanması için altyapıyı oluşturacağız" ifadelerini kullandı.
Gaziantep Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş., Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yönetilen "Akıllı Şehirler Projesi" kapsamında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine başladı. Bağlı bulunduğu kurumun Akıllı Şehir alanında ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan Bilişim A.Ş., bu alanda ürettiği ürünleri diğer yerel yönetimlere de pazarlamayı hedefliyor. Kurulan şirket, genç mühendislerin teknoloji alanında bölgede istihdamını oluşturmayı hedeflerken bilgi ekonomisini hızlı yönetmeyi ve beşeri sermayeyi bölgede tutmayı amaçlıyor.
"Vatandaş odaklı yaşama dokunacak çalışmalar yapıyoruz"
Ziyareti sonrası açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, medeniyet tarihine bakıldığı zaman bilgiyi elinde tutanın dünyada söz sahibi olduğunu vurgulayarak, " Mühendislerle bilgi ekonomisini yönetmek için buradayız. Çok inandığım bir şey var. Bilgi güçtür, iktidar yapar. Bu yüzden mühendislik, bilgi ekonomisi çok önemli. Bilgi ekonomisini yönetirken şehri akıllandırmak, şehri yüksek teknolojiye kavuşturmak için gayret gösteriyoruz. Gazi şehre bakınca sanayi şehri. Sanayimizi yüksek teknolojiye çıkarmaya çalışıyor, bir taraftan da büyükşehir bünyesini bilgi ve teknoloji altyapısı ile kuvvetlendirmeye çabalıyoruz. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kuvvetli bir şekilde mühendisleriyle çalışırken ayrıca Bilişim A.Ş. kurduk. Bu kurumu kurmamızın amacı ise daha hızlı bilgi ekonomisini yönetmek ve şehri akıllandırmak. Şehrin bir sorunu hakkında teknolojik altyapı ile çözüm üretiyorsan şehir akıllıdır. Şu an zamanın ruhuna bakmak gerekiyor. Bilim merkezindeyiz ama daha büyüğünü kurmak için TÜBİTAK ile Gaziantep Üniversitesi'nde 30 dönümde çalışma başlattık. Özellikle akıllı şehirlerde akıllı ulaşım, tarım, gıda, sağlık dedik. Vatandaş odaklı yaşama dokunacak çalışmalar yapıyoruz. Kurduğumuz GİKOM Merkezi bunun için" ifadelerini kullandı.
"Şehrin güvenli, sağlıklı, akıllı şehir olması için çalışıyoruz"
Başkan Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı ulaşımda başarılı çalışmalar yürütüldüğünü ve ilklere imza atıldığının altını çizerek, "Diğer belediyeler HES Kodu uygulaması ile temaslı ve pozitif hastaları toplu taşıma araçlarına almamaya çalışıyor. Bunun için teknolojin ve donanımın buna uygun olacak. HES Kodu ile bu hastaları toplu taşıma araçlarına asla almıyoruz. Otobüslerimiz güvenli ve sağlıklı. Bunu başaran ilk büyükşehir olduk. İşin özü bu şehri akıllı şehir yapmak, bilgi ekonomisini güçlendirmek için, beşeri sermaye, bilgi ekonomisi çok önemli. İyi mühendislerle çalışıyor, iyi projeler üretiyoruz. Şehrin güvenli, sağlıklı, akıllı şehir olması için çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Milyonlarca öğrenciye MEB'den son dakika! Okulların açılış tarihi değiştirildi!
Milyonlarca öğrenciye MEB'den son dakika! Okulların açılış tarihi değiştirildi!
Okullarda 3 gün tatil dönemi! MEB'den 4 gün okul 3 gün tatil kararı!
Okullarda 3 gün tatil dönemi! MEB'den 4 gün okul 3 gün tatil kararı!
İlkokul, ortaokul, liselilere destek! Başvurana 600 TL ödenecek!
İlkokul, ortaokul, liselilere destek! Başvurana 600 TL ödenecek!
ÖSYM'den bir ilk! KPSS yerine yeni sınav geliyor: Tarih belli oldu!
ÖSYM'den bir ilk! KPSS yerine yeni sınav geliyor: Tarih belli oldu!
Son Haberler
Kripto Para Cüzdanları: Soğuk ve Sıcak Cüzdan Farkları
Kripto Para Cüzdanları: Soğuk ve Sıcak Cüzdan Farkları
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan Geçiyor
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan...
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Muharrem Ertaş'ı anma törenlerinin siyasallaşması tepkisi
Muharrem Ertaş'ı anma törenlerinin siyasallaşması tepkisi

Ana Sayfa
MENEMEN
GÜNDEM
İZMİR
EKONOMİ
SPOR
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
ALİAĞA
FOÇA
BERGAMA
DİKİLİ
ÇİĞLİ
KARŞIYAKA
SİZDEN GELENLER
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
BELEDİYE
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • BALÇOVA
  • FOÇA
  • İZMİR
  • KARŞIYAKA
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MENEMEN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı Menemen Haber 'e aittir..
Kesinlikle kaynak LİNK göstermeden kullanılamaz. EGE HABER

Yazılım: Tumeva Bilişim

İzmir Gazetesi İzmir Plise Perde