• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • MENEMEN
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • ALİAĞA FOÇA BERGAMA DİKİLİ ÇİĞLİ KARŞIYAKA SİZDEN GELENLER EĞİTİM KÜLTÜR-SANAT BELEDİYE
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Evde basit su böreği yapımı! Bu tüyoyla ne dağılıyor ne bayatlıyor!
Yaşam
Yayınlanma: 26 Ağustos 2024 - 20:28

Evde basit su böreği yapımı! Bu tüyoyla ne dağılıyor ne bayatlıyor!

Su böreği nasıl yapılır? Bu püf noktalara dikkat ederseniz ustalara taş çıkaracaksınız! İşte detaylar...

Yaşam
26 Ağustos 2024 - 20:28
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Evde basit su böreği yapımı! Bu tüyoyla ne dağılıyor ne bayatlıyor!
Su böreği, Türk mutfağının en sevilen ve özel tatlarından biri olarak nesillerdir sofralardaki yerini koruyor. İncecik yufkalar arasında eriyen peynir ve tereyağının muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bu lezzet, doğru tekniklerle hazırlandığında benzersiz bir deneyim sunuyor. Ancak su böreği yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. Yufkaların dağılmaması, böreğin kat kat görünümünün korunması ve mükemmel bir kıvam elde edilmesi için her aşamada özenli olmak gerekiyor.

Su böreği hamurunun temelini un, yumurta, sıvıyağ, sirke ve tuz oluşturuyor. Bu malzemeler, hamurun elastikiyetini artırırken, böreğin hem pişirme sırasında hem de sonrasında formunu korumasını sağlıyor. Hamurun yeterince dinlendirilmesi de önemli bir aşama. İki kere yoğurulan hamur, toplamda 45 dakika dinlendirilerek yumuşak ve kolay açılabilir hale geliyor. Hamurdan elde edilen 12 bezeye, merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde yufkalar açılıyor. Bu yufkaların ince, dayanıklı ve yırtılmadan işlenebilmesi için aralarına nişasta eklenmesi de dikkat edilmesi gereken bir başka püf noktası.

su böreği nasıl yapılır

Su böreğinin lezzetini farklı kılan en önemli adımlardan biri, yufkaların haşlanmasıdır. Yufkalar tek tek kaynar suda 2 dakika haşlandıktan sonra buzlu suya alınarak şoklanır. Bu işlem, yufkaların dağılmadan pişmesini sağlar. Haşlanan yufkaların temiz bir mutfak bezi üzerinde iyice süzülmesi, böreğin sulu olmasını önlerken kat kat görünümünü de korur. Her katın arasına ilave edilen sütlü karışım ve peynir, böreğin lezzetinin katlanmasına katkı sağlar.

Su böreğinin üzeri ve altı aynı derecede kızarmış, çıtır çıtır olmalıdır. Bunun için fırının 150 dereceye ayarlanması ve böreğin 40-45 dakika pişirilmesi önerilir. Tepsinin tabanına ve böreğin üstüne dökülen sütlü karışım, böreğin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca, böreğin piştikten sonra bir süre dinlendirilmesi, dilimlenirken dağılmasını önler ve daha kolay servis edilmesini sağlar. Bu tarif ile enfes su böreğiniz hazır. Afiyet olsun!

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
1 litre süt 21 TL! Bu indirimden yetişen alıyor: A101'de kapışılacak!
1 litre süt 21 TL! Bu indirimden yetişen alıyor: A101'de kapışılacak!
Yaz kış kase kase içirecek! Kokusuyla büyüleyen göz domates çorbası tarifi!
Yaz kış kase kase içirecek! Kokusuyla büyüleyen göz domates çorbası tarifi!
Bu indirim zeytinyağı stoğu yaptırır! 3 günlüğüne 199 TL'ye satışa çıktı!
Bu indirim zeytinyağı stoğu yaptırır! 3 günlüğüne 199 TL'ye satışa çıktı!
Son Haberler
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan Geçiyor
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan...
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Backlink Nedir, Ne için Gereklidir?
Backlink Nedir, Ne için Gereklidir?
TKK pirinç, un, tuz fiyatlarını yarıya düşürdü! 3 kilosu 14,90 TL'ye satılacak!
TKK pirinç, un, tuz fiyatlarını yarıya düşürdü! 3 kilosu 14,90 TL'ye satılacak!

Ana Sayfa
MENEMEN
GÜNDEM
İZMİR
EKONOMİ
SPOR
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
ALİAĞA
FOÇA
BERGAMA
DİKİLİ
ÇİĞLİ
KARŞIYAKA
SİZDEN GELENLER
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
BELEDİYE
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • BALÇOVA
  • FOÇA
  • İZMİR
  • KARŞIYAKA
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MENEMEN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı Menemen Haber'e aittir..
Kesinlikle kaynak LİNK göstermeden kullanılamaz. EGE HABER

Yazılım: Tumeva Bilişim

İzmir Gazetesi