Tüm bu ipuçlarını aklınızda tutarak, Hatay usulünce çiğ köfte hazırlarken mutlaka misafirleriniz ve sevdiklerinizin takdirini kazanabilirsiniz. Hatay mutfağının tipik lezzetlerinden birisi olan çiğ köftenin nasıl yapılacağına dair bazı ipuçlarını bu makalemizde sizler için bir araya getirdik. Bu tarifin damak zevkini tatmin eden, yiyen kişinin daha çok yemek yeme isteği uyandıran bir tadı var.
1,5 su bardağı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet yeşil nane 10 dal yeşil soğan 2 diş sarımsak Servis etmek için marul
Hatay Usulü Kısır Tarifi
Malzemeler:
3 su bardağı kısırlık bulgur 3 su bardağı kaynamış su 2 yemek kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı isot 3 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kimyon 5 yemek kaşığı nar ekşisi1,5 su bardağı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet yeşil nane 10 dal yeşil soğan 2 diş sarımsak Servis etmek için marul