• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • MENEMEN
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • ALİAĞA FOÇA BERGAMA DİKİLİ ÇİĞLİ KARŞIYAKA SİZDEN GELENLER EĞİTİM KÜLTÜR-SANAT BELEDİYE
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Çayı aman ha böyle demlemeyin! Lezzetini öldürüp faydasını yok ediyor
SAĞLIK
Yayınlanma: 06 Şubat 2024 - 19:08

Çayı aman ha böyle demlemeyin! Lezzetini öldürüp faydasını yok ediyor

Son zamanlarda ABD'li bilim insanlarının gündeminde çayın demlenmesi yer alırken püf noktalar verildi. En iyi çay demlemenin tuzda olacağı belirtilirken yapılan hatalar arasında bunların olduğu bilgisi verildi. İşte çayın acımasına ve demir gibi tat bırakmasına yol açan o durum...

SAĞLIK
06 Şubat 2024 - 19:08
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çayı aman ha böyle demlemeyin! Lezzetini öldürüp faydasını yok ediyor
Türkiye'de Trabzon'un doğu kesimlerinde özellikle Rize'de üretimi yapılırken en sevilen içecek çay olurken Asya ülkelerinin çoğunda çay yetiştiriciliği yapılarak önem arz edilir. Çin, Japonya gibi ülkelerde onlarca çeşit çay yer alırken demlenirken yapılan hatalar ise ağızda demir tadı bırakmaktadır.

ÇAY DEMLERKEN YAPILAN HATA
Çay demlerken yapılan hatalar arasında musluk suyu kullanımı yer alırken çay yapraklarını kaynayan demliğin üzerinde bekletmek ve demleme süresini beklememek gerekir.
Çayın daha da lezzetli olması için filtrelenen su kullanılması tavsiye ediliyor. Çayının tadını bozacak ve kötü tatlara yol açan musluk suyu kullanılmamalıdır.
Demliğin altına su eklenirken üzerine çay yaprakları koyularak altta kaynayan suyun buharı ile üst demlikte çay yaprakları pişmeye bırakılır. Çayı demleyeceğin zaman çay yapraklarını demliğe eklenir.
Siyak karadeniz çayın demlenmesi gereken süre 25 dakika olurken erken sürede içmek istediğiniz tadı ve lezzetin olmadığını göreceksiniz.

çay demleme
ÇAY DEMLERKEN TUZUN ETKİSİ
ABD'li bilim insanı tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Bir malzemeye mükemmel çayın gizemini çözdüğünü belirtti. Profesör Michelle Francl, en iyi çayın tuzla demlendiği söyleyerek dikkatleri çekti.
Çayın tadının güzel olması için öncelikli olarak çayın kaliteli tercih edilmesi gerekir. Su kalitesi, temiz, yumuşak su çayın daha iyi demlenmesini sağlar. Demleme süresi etkili olurken kısa demleme süreleri çayın hafif ve keyifli olmasını sağlar.  Son olarak, kişisel tercihlere göre şeker, süt veya limon gibi eklemelerle çayı kişiselleştirmek de tadını daha da güzelleştirebilir.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Damarların mavi renk olmasının sebebi buymuş! Kan renginde inanılmaz değişim!
Damarların mavi renk olmasının sebebi buymuş! Kan renginde inanılmaz değişim!
Bebek gibi cilt isteyenler hemen denesin! Maliyeti sadece 1 TL
Bebek gibi cilt isteyenler hemen denesin! Maliyeti sadece 1 TL
Burcunuza göre sigara bırakma yöntemleri! O burçların işi biraz zor!
Burcunuza göre sigara bırakma yöntemleri! O burçların işi biraz zor!
Bu karışımı süren dudak üstü tüylerinden kurtuluyor! Üstelik tek kuruş para harcamadan
Bu karışımı süren dudak üstü tüylerinden kurtuluyor! Üstelik tek kuruş para harcamadan
Son Haberler
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan Geçiyor
Araç Temizliğinde Kalite Standartlarını Yükseltmenin Yolu Tahawash’tan...
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
İzmir Aliağa'da ilginç olay: Oyuncak ayıcıktan uyuşturucu çıktı
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Kripto Staking ile Pasif Gelir Elde Etmenin Avantajları
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Trump’ın Yeni Projesi: World Liberty Financial (WLF) Nedir? Neden Önemli?
Backlink Nedir, Ne için Gereklidir?
Backlink Nedir, Ne için Gereklidir?
BİM'de izdiham çıkaracak dev indirim! Görenler üçer beşer alıyor: Bitmeden yetişin
BİM'de izdiham çıkaracak dev indirim! Görenler üçer beşer alıyor: Bitmeden yetişin

Ana Sayfa
MENEMEN
GÜNDEM
İZMİR
EKONOMİ
SPOR
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
ALİAĞA
FOÇA
BERGAMA
DİKİLİ
ÇİĞLİ
KARŞIYAKA
SİZDEN GELENLER
EĞİTİM
KÜLTÜR-SANAT
BELEDİYE
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • BALÇOVA
  • FOÇA
  • İZMİR
  • KARŞIYAKA
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MENEMEN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
Google Play
ücretsiz indirin
App Store
ücretsiz indirin
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı Menemen Haber'e aittir..
Kesinlikle kaynak LİNK göstermeden kullanılamaz. EGE HABER

Yazılım: Tumeva Bilişim

İzmir Gazetesi