Geleneksel baklava tarifinin sınırlarını zorlayan bu yenilikçi tarif için ilk adımı atmak için şu malzemelere ihtiyacınız olacak.
MİLFÖY BAKLAVA TARİFİ
Malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru
- Tereyağ veya sade yağ
- 2 su bardağı kadar iri çekilmiş Antep fıstığı
Şerbet için:
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip 6-7 dakika daha kaynatın ve ardından altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Milföy hamurunu tezgaha alıp merdane yardımıyla açın. Yağlanmış tepsiye hamurları yerleştirin.
- Hamurun üzerine iri çekilmiş Antep fıstıklarını eşit şekilde serpiştirin ve üzerine az miktarda tereyağı gezdirin.
- Daha sonra bir kat daha milföy hamuru açıp fıstıkların üzerine yerleştirin.
- Hamuru dilimleyip üzerine bolca tereyağı sürün.
- Hazır olan baklavayı 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan baklavaya soğuyan şerbeti dökün ve şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakın.