Bayatlamayan poğaça yemek istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
Üstü için yumurta sarısı, 1 kaşık sıvı yağ. İlk olarak un bir kaba alınır ve ortasına tuz, yumurta beyazı şeker, yağ ve ısıtılan ılık süt maya eritilerek hamur pürüzsüz hale gelene kadar yoğrulur. Eğer hamur yumuşak olursa azar azar un ekleyebilirsiniz. Hamurunuz olduktan sonra üstünü kapatarak sıcak bir ortamda mayalamaya bırakılır. Mayısalandıktan sonra beze yapılır ve iç harç eklenerek yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Üstüne fırçayla yumurta sarısı ve ayçiçek yağı sürülür. 20-25 dakika daha tepside mayalanması beklenir. Önceden ısıtılan 210-220 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar 15 dakika pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapılabilir, afiyet olsun!
BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ
Poğaçalarınızın daha kabarık ve taze olmasını istiyorsanız tarifinize süt yerine yoğurt eklemeniz gerekiyor. Yoğurt poğaçaların bayatlamasını engeller ve daha uzun süre taze kalır. Bayatlamayan poğaça yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 1 kilogram un, 2 tane yumurta, 1 su bardağına yakın sıvı yağ, 1 yaş maya, 2 tatlı kaşığına yakın tuz, 3-4 kaşık şeker, 3 buçuk su bardağı süt. İç harç için beyaz peynir ya da isteğinize bağlı bir iç.Üstü için yumurta sarısı, 1 kaşık sıvı yağ. İlk olarak un bir kaba alınır ve ortasına tuz, yumurta beyazı şeker, yağ ve ısıtılan ılık süt maya eritilerek hamur pürüzsüz hale gelene kadar yoğrulur. Eğer hamur yumuşak olursa azar azar un ekleyebilirsiniz. Hamurunuz olduktan sonra üstünü kapatarak sıcak bir ortamda mayalamaya bırakılır. Mayısalandıktan sonra beze yapılır ve iç harç eklenerek yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Üstüne fırçayla yumurta sarısı ve ayçiçek yağı sürülür. 20-25 dakika daha tepside mayalanması beklenir. Önceden ısıtılan 210-220 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar 15 dakika pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapılabilir, afiyet olsun!