İrmik helvası, Türk mutfağının en beğenilen tatlıları arasında yer alıyor. Bu tatlıyı mükemmel kılan, her bir kaşıkta kendini gösteren o muhteşem yumuşaklık, ustalıkla uygulanan özel hazırlık yöntemlerinin sonucu olarak ortaya çıkıyor. Peki bu özel tarif nedir? İrmik helvası nasıl yapılır? İşte irmik helvasına ipeksi yumuşaklığı veren o tüyo...
İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?
Yılların birikimi helvacı ustalarının deneyimlerinden süzülüp gelen, irmik helvasının hazırlanışındaki altın değerinde tüyo…
Malzemeler
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 2 su bardağı irmik
• 1 buçuk su bardağı şeker
• 2 su bardağı su
Hazırlanışı
• Orta ateşte bir tencerede tereyağını eritin.
• Eriyen yağın içine irmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurun.
• İrmiğin rengi altın sarısına dönüşmeye başladığında, yaklaşık 5-6 dakika sonra, şekeri serpin ve kavurmaya devam edin.
• İrmiği ve şekeri, toplamda 10 dakika geçmeyecek şekilde kavurun.
• Daha sonra, iki su bardağı suyu dikkatlice tencereye ilave edin.
• Suyu ekledikten sonra birkaç kez karıştırın ve hafif nemli bir yapıya ulaştığında ocağı kapatın.
• Tencerenin kapağını kapatıp, helvanın demlenmesi için bir kenarda bekletin.
Helva, bu adımlarla hazırlandığında, geleneksel lezzetin yanı sıra, ağızda dağılan ipeksi bir yumuşaklık sunar.