İbrahim Saraçoğlu her gün tüketilebilecek bir ürünün büyük faydaları olduğunu açıkladı. Her evde bulunan bu ürün, birçok bilimsel çalışma ve İbrahim Saraçoğlu’nun da söylediklerine göre hem beyin hem de vücutta ikinci beyin olarak görev yapan bağırsaklar için son derece faydalı. Peki bu ürün ne? Hem beyni hem de bağırsakları harekete geçiren bu mucizevi ürün nasıl tüketilmeli? İşte detaylar… Vücutta bağırsaklar her zaman ikinci beyin olarak bilinir. Vücuttan atılması gereken toksinleri ve atıkları temizlemekle birlikte sağlıklı bir yaşam için sistematik olarak çalışmaya devam etmesi gereken organlarımızdandır. Boşaltım sırasında yararlı tüm besinleri emen bağırsakların doğru bir şekilde çalışabilmesi için sağlıklı beslenmenin önemi büyüktür.
Bağırsak sağlığı için kuru erik tüketmek olabilecek en faydalı diyetlerdendir. Kuru meydan olması nedeniyle yıl boyu tüketilebile kuru erik, hem lezzetli hem de besleyici olması nedeniyle son derece faydalıdır. Peki kuru erik nasıl tüketilmelidir? Kuru eriğin faydaları nelerdir? İşte detaylar…
Potasyum deposu: Mineral bakımından zengin olan kuru erik, potasyum içeriği sayesinde vücuttaki sıvı dengesini düzenler. Kas fonksiyonlarını desteklediğinden sporcular taradından da kullanılır. Kalp sağlığını koruyarak hipertansiyon riskini azaltır. Oksijen taşınımında görev alır: Demir ve bakır gibi mineraller açısından zengin olan kuru erik, demir içeriği sayesinde vücutta oksijen taşınımını kolaylaştırır. Kolesterolü düşürür: Lif ve antioksidan içeriği sayesinde kolesterolü düşürür. Düzenli tüketilmesi durumunda kalp sağlığını koruduğu gibi kalp odaklı hastalıkların riskini azaltır. Göz sağlığını korur: Beta-karoten ve A vitamini içeren kuru erik, göz sağlığını da destekler. Görme keskinliğini artırır ve yaşa bağlı makula denejenerasyonu gibi çeşitli göz hastalıklara karşı korur.
Bağırsak sağlığı için kuru erik tüketmek olabilecek en faydalı diyetlerdendir. Kuru meydan olması nedeniyle yıl boyu tüketilebile kuru erik, hem lezzetli hem de besleyici olması nedeniyle son derece faydalıdır. Peki kuru erik nasıl tüketilmelidir? Kuru eriğin faydaları nelerdir? İşte detaylar…
Kuru eriğin faydaları nelerdir?
Kuru erik içeriği bakımından bağırsakların düzgün çalışması için son derece yararlı bileşenlere sahiptir. Lifli yapısı ve lezzetli tadı sayesinde diyetlerin vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Kuru eriğin bağırsak ve vücuda faydaları ise şöyledir: Sindirimi kolaylaştırır: Kuru erik yüksek oranda lifli bir yapıya sahiptir. Bu sayede sindirim sürecini tetikler ve kabızlık gibi sorunların önüne geçer. Ayrıca verdiği tokluk hissi sayesinde diyetlerde tüketilebilir. Antioksidan deposu: Antioksidanlar açısından zengin olan kuru erik, vücuttaki serbest radikaller ile savaşır ve hücre hasarını azaltır. Bu sayede kalp, kanser hastalıklarını ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.Potasyum deposu: Mineral bakımından zengin olan kuru erik, potasyum içeriği sayesinde vücuttaki sıvı dengesini düzenler. Kas fonksiyonlarını desteklediğinden sporcular taradından da kullanılır. Kalp sağlığını koruyarak hipertansiyon riskini azaltır. Oksijen taşınımında görev alır: Demir ve bakır gibi mineraller açısından zengin olan kuru erik, demir içeriği sayesinde vücutta oksijen taşınımını kolaylaştırır. Kolesterolü düşürür: Lif ve antioksidan içeriği sayesinde kolesterolü düşürür. Düzenli tüketilmesi durumunda kalp sağlığını koruduğu gibi kalp odaklı hastalıkların riskini azaltır. Göz sağlığını korur: Beta-karoten ve A vitamini içeren kuru erik, göz sağlığını da destekler. Görme keskinliğini artırır ve yaşa bağlı makula denejenerasyonu gibi çeşitli göz hastalıklara karşı korur.
İbrahim Saraçoğlu’ndan erik kürü mucizesi!
Kuru eriği düzenli olarak tüketmek yukarıda saydığımız faydaları zaman içinde sağlayacaktır. Ancak direkt eriği tüketmek yerine İbrahim Saraçoğlu’nun yönetmeni kullanarak en verimli haline erişebilirsiniz. İşte İbrahim Saraçoğlu’nun mucizevi kuru erik tarifi:- 5 bardak kaynar su
- 150 gram hurma
- 150 gram kuru erik