Bazı yiyeceklerin ısıtılmamasının birkaç nedeni olurken öncelikli olarak ısıtıldığında besin değerinin azaldığı görülüyor. Özellikle C vitamini gibi suda çözünen vitaminler yüksek ısıya maruz kalındığında yiyeceklerin tazeliği tüketiliyor. Bazı yağlı yiyeceklerin ısıtılması sonucunda sağlığa zararlı bileşikler oluşurken buna örnek verildiğinde kanserojen maddelerin meydana geldiği yanık yağlar ya da tekrar ısıtılan yağların tüketilmemesi gerektiği belirtildi.
-Acı biberler, özellikle gerçekten baharatlı olanlar, oldukça yanıcı olabilen yüksek düzeyde kapsaisin içerir. Kapsaisinin mikrodalganın elektromanyetik dalgalarının gelmesiyle duman yükselişleri görülür. -Uygun şekilde pişirilmediğinde salmonella yayanın popüler suçlusu olurken çiğ tavuk pişirdiğinde eşit ve eksiksiz pişirme mikrodalgada mümkün olmamaktadır.
HANGİ YİYECEKLER ISTILMAMALIDIR?
-Haşlanmış yumurta mikrodalga aracılığıyla ısıtıldığında su molekülleri buhar oluşurken basınç oluşumunda zararlar meydana geliyor. Yumurtalar için ince bir zara ve kabuğa sahip olduklarından basınç oluşturulur. -Mikrodalga üzerinde pişirme yapılarak çiğ havuçlar özellikle kabuğu üzerinde olduğunda potansiyel tehlike oluşturabilir. Kalıntı üzerinde topraktaki mineraller mikrodalgada kıvılcım yaşanır.-Acı biberler, özellikle gerçekten baharatlı olanlar, oldukça yanıcı olabilen yüksek düzeyde kapsaisin içerir. Kapsaisinin mikrodalganın elektromanyetik dalgalarının gelmesiyle duman yükselişleri görülür. -Uygun şekilde pişirilmediğinde salmonella yayanın popüler suçlusu olurken çiğ tavuk pişirdiğinde eşit ve eksiksiz pişirme mikrodalgada mümkün olmamaktadır.