Biber turşusu yapmanın püf noktalarından biri olan kereviz yaprağının turşuya kattığı lezzet hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Hatay ve Mardin mutfağı üzerine kitap yazan Yıldız Öz Samaha'ya göre, biber turşusuna eklenen kereviz yaprağı turşunun tadını zenginleştiriyor.
Samaha'nın paylaştığı turşu tarifine göre, turşu yapımı sırasında sarımsak, nohut ve kereviz saplarının yanı sıra kereviz yaprakları da kullanılmalı. Kerevizin baharatımsı tadı sayesinde turşunun lezzeti artıyor.
Birçok kişinin haberdar olmadığı bu bilgi, turşu yapanlar için yararlı bir ipucu olarak görülüyor. Kereviz yaprağının turşuya eklenmesiyle daha lezzetli bir ev yapımı turşu elde edilebileceği ifade ediliyor. Basit gibi görünen biber turşusu için bu önemli bir ayrıntı olarak değerlendiriliyor.

Samaha'nın paylaştığı turşu tarifine göre, turşu yapımı sırasında sarımsak, nohut ve kereviz saplarının yanı sıra kereviz yaprakları da kullanılmalı. Kerevizin baharatımsı tadı sayesinde turşunun lezzeti artıyor.

Birçok kişinin haberdar olmadığı bu bilgi, turşu yapanlar için yararlı bir ipucu olarak görülüyor. Kereviz yaprağının turşuya eklenmesiyle daha lezzetli bir ev yapımı turşu elde edilebileceği ifade ediliyor. Basit gibi görünen biber turşusu için bu önemli bir ayrıntı olarak değerlendiriliyor.