Cochineal, kola renk verdiği söylenen böcek olarak dünya çapında efsanevi bir üne sahiptir ve gıdadan kozmetiğe kadar pek çok endüstrinin can damarıdır. Onlar olmasaydı sosisler pembe olmazdı, rujlar renkli olmazdı ve kola bugünkü rengi olmazdı. Bu böcekler ayrıca tekstil ve kozmetik boyalarının üretiminde de kullanılmaktadır.
Bu böcek ilk kez Aztekler tarafından kök boyayı boyamak için kullanılmış olup anavatanı Güney Amerika ve Meksika'dır. İşleme büyük fabrikalarda gerçekleşir. Cochineal böceği, genellikle Bolivya, Şili, Kanarya Adaları, Peru'daki dikenli kaktüslerde yaşıyor. Doğal ortamda üretilebildiği gibi kültürel olarak bile yetiştirilebilir. Böcek üretimine yönelik büyük çiftlikler var. Böcekler Peru, Şili ve Meksika'daki büyük ölçekli fabrikalarda toplanıp işleniyor. Radyasyon ışınlaması ile tedavi edildiği için hijyeniktir. Daha sonrasında ise toz haline getirilip satılıyor.
Kurabiyeden tatlıya kadar pek çok ürünün içinde kullanılan bu maddenin genel olarak bilinen tek zararının alerjik reaksiyonlara neden olmasıdır. Hollanda'daki Wageningen Üniversitesi'nden böcek bilimi profesörü Marcel Dicke de geçen yıl yaptığı açıklamada, işlenmiş gıda tüketimi yapan herkesin bir tür böcek yediğini şöyle açıklamıştı: "Dünyanın herhangi bölgesinde, işlenmiş gıda tüketen insanlar muhtemelen yılda yaklaşık 500 gram kadar böcek yiyorlar. Domates sosundan fıstık ezmesine kadar işlenmiş gıdaların hepsi böcek içeriyor. Bu miktar yılda yaklaşık 500 gramdır."

Bu böcek ilk kez Aztekler tarafından kök boyayı boyamak için kullanılmış olup anavatanı Güney Amerika ve Meksika'dır. İşleme büyük fabrikalarda gerçekleşir. Cochineal böceği, genellikle Bolivya, Şili, Kanarya Adaları, Peru'daki dikenli kaktüslerde yaşıyor. Doğal ortamda üretilebildiği gibi kültürel olarak bile yetiştirilebilir. Böcek üretimine yönelik büyük çiftlikler var. Böcekler Peru, Şili ve Meksika'daki büyük ölçekli fabrikalarda toplanıp işleniyor. Radyasyon ışınlaması ile tedavi edildiği için hijyeniktir. Daha sonrasında ise toz haline getirilip satılıyor.

Kurabiyeden tatlıya kadar pek çok ürünün içinde kullanılan bu maddenin genel olarak bilinen tek zararının alerjik reaksiyonlara neden olmasıdır. Hollanda'daki Wageningen Üniversitesi'nden böcek bilimi profesörü Marcel Dicke de geçen yıl yaptığı açıklamada, işlenmiş gıda tüketimi yapan herkesin bir tür böcek yediğini şöyle açıklamıştı: "Dünyanın herhangi bölgesinde, işlenmiş gıda tüketen insanlar muhtemelen yılda yaklaşık 500 gram kadar böcek yiyorlar. Domates sosundan fıstık ezmesine kadar işlenmiş gıdaların hepsi böcek içeriyor. Bu miktar yılda yaklaşık 500 gramdır."
