Sabah kahvaltılarında ya da günün farklı saatlerinde tüketilen zeytin üzerinden önemli uyarılar yapıldı. Sofraların vazgeçilmesi olan zeytin için Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalarda sağlığı riske attığının altını çizdi.
ZEYTİN TUZUNA DİKKAT
Zeytinleri sudan geçirerek tuzunu çıkartarak sofraya konulurken bu durum oldukça yanlış olduğuna değinildi. Karatay, sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yenmezse kısırlık oluşabileceğini duyurdu. Bunun üzerine kullanılan bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, yüzey temizleyiciler adeta zehir saçıyor.
ZEYTİNİN YARARLARI
-Zeytin içerisinde bulunan A ve E vitamini sayesinde kanser riskini azaltarak kanser hücrelerin oluşmasına yardımcı oluyor.
-Göz sağlığını koruyarak gece görüşlerini netleştirir. -İçerisinde bulunan mineraller sayesinde çocuklarda kemik gelişimini destekleyip kırık oluşmasının önüne geçer. - Antioksidanlar, kalp hastalıklarına ve kanser gibi kronik hastalıkların oluşumuna engel olur.
DOĞRU ZEYTİN TÜKETİMİ
-Zeytinlerin suyunu çıkarmadan sudan geçirilir ve doğal tuz oranı korunur. -Kaliteli ve doğal zeytin tercih edilerek katkı maddesi olmamasına dikkat edilir. -Kaliteli sızma zeytinyağı tüketilmesi gerekir. -Zeytin tüketiminde günlük beslenme rutininde yer alarak sabah kahvaltılarında ya da ara öğünlerde bulunur.